Zonweringtrend: terrasoverkappingen

Hub Redactie
Hub Redactie
16 juni 2014
2 min

Binnen de overkappingen zijn lamellen daken populair, en daarbij groeit de belangstelling voor automatische bediening en ingebouwde domotica. De markt voor een echt luxe systeem met domotica komt langzaam op gang omdat de meer vermogende consument vaak wat ouder is en minder interesse heeft in technische snufjes. De jongere consument heeft er vaak het geld niet voor. Toch zijn veel zonweringdeskundigen van mening dat terrasoverkappingen met domotica dé toekomst hebben.

Trends voor 2014:

  1. Terrasoverkappingen
    Een terrasoverkapping geeft meer mogelijkheden om te genieten van de buitenlucht. Wanneer de overkapping uit lamellen bestaat, kan er zon doorheen vallen op momenten dat dit gewenst is, en kan het systeem gesloten worden tijdens een regenbui.
  2. Aansluiting op huisautomatisering (domotica)
    Verschillende systemen maken het mogelijk om zonwering op afstand te bedienen. De gebruiker krijgt via internet draadloos verbinding met alle voorzieningen die op het systeem zijn aangesloten. De mogelijkheden zijn eindeloos: markiezen, rolluiken, zonneschermen, gordijnen en terrasoverkappingen.
  3. Automatische bediening
    De tijd dat mensen met een draaistang een scherm openden en sloten is voorbij. Steeds meer mensen kiezen voor afstandbediening, via een apart apparaat of via hun smartphone.
  4. Rolluiken voor beveiliging
    Een rolluik zorgt voor privacy, beschermt tegen geluidsoverlast en dient tevens als warmte-isolatie. De belangrijkste reden om een rolluik aan te schaffen is echter inbraakpreventie. Een elektrisch bedienbaar rolluik is moeilijk open te breken.
  5. Een goed klimaat in huis
    Meer mensen zijn zich bewust van de invloed van een constante temperatuur en verse lucht in huis. Zonwering die automatisch wordt geregeld helpt hierbij.
  6. Energiebesparing door gebruik zonwering
    Zonwering voorkomt een te sterke opwarming, zodat er geen airconditioning nodig is.
  7. Strak design
    De trend binnen zonneschermen is strak en minimalistisch.
  8. Raamdecoratie afgestemd op woonaccessoires
    De raamdecoratie wordt qua stof en kleur steeds vaker afgestemd op woonaccessoires zoals kussens en gordijnen.
  9. Zwart-wit tinten
    Hoewel felle kleuren en een strak design gewild zijn, kopen mensen ook nog graag zwart-wit tinten.
  10. Zonwering naar persoonlijke smaak
    Zonwering moet precies op maat zijn, met speciale prints, designs of kleuren, zodat het helemaal de persoonlijkheid van de eigenaar uitstraalt.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen