Verwachte omzetstijging voor de klimaattechniek

Hub Redactie
Hub Redactie
07 juli 2015
1 min

Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van de NVKL, brancheorganisatie koudetechniek & klimaatbeheersing. Ruim vijftig procent van de klimaat-installatiebedrijven denkt komend jaar een omzetstijging te behalen. “Er komen positieve geluiden uit de branche. Als de huidige warme temperaturen blijven aanhouden gaat dat zeker lukken”, aldus Henry Kruiper, directeur van de NVKL. “Bij een langzaam warmer wordend klimaat zal de vraag naar goede klimaattechniek toenemen.”

Aantrekkende economie

Maar stijgende temperaturen zijn niet alleen de oorzaak van de verwachte omzetstijging. De belangrijkste reden van een hogere omzet is de aantrekkende economie. Daarnaast zien steeds meer kantoorbeheerders het belang in van een goed binnenklimaat. “Airconditioning is haast niet meer weg te denken uit onze samenleving, omdat comfortabel binnenklimaat langzamerhand een voorwaarde aan het worden is. Kantoorbeheerders beseffen dat een goed binnenklimaat belangrijk is voor de productiviteit van mensen.”

Warmtepomp populair

De markt van airconditioners voor particulier en klein-zakelijk gebruik wordt geschat op 204,3 miljoen euro. De schatting van de totale markt voor klimaattechniek is 417,9 miljoen euro. De meest geïnstalleerde producten zijn single en multi split systemen waarmee zowel gekoeld als verwarmd kan worden. Dit zijn airconditioners met respectievelijk 1 of meer aparte buitendelen. Door middel van het warmtepompprincipe kunnen ze ruimtes koelen én verwarmen. 

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen