Omzet in bouwbranche stijgt opnieuw

Hub Redactie
Hub Redactie
25 augustus 2017
1 min

Kleine en middelgrote bouwbedrijven deden het goed. Deze bedrijven maakten tussen april en juli winst van 9,3 procent voor kleine bedrijven, en 8,7 procent voor middelgrote bedrijven. Ook grote bedrijven mochten niet klagen, maar het winstpercentage bleef met 2,2 procent achter vergeleken met kleine en middelgrote bedrijven.

Vaklieden in de bouw

Het aantal vaklieden steeg ook. In totaal werken er nu 527.000 personen in de bouwbranche. In vergelijking met het eerste kwartaal steeg die aantal met 8000 en dat is volgens het CBS de grootste stijging in jaren. Opvallend daarbij is dat vooral het aantal zelfstandigen aanzienlijk steeg. Het aandeel zzp`ers in de bouw steeg in de afgelopen tien jaar met 8 procentpunten naar 42 procent.

Krapte door succes

Keerzijde van de goede omzetcijfers is dat de arbeidsmarkt opdroogt. In de bouw is een aanzienlijke krapte met 11.400 vacatures waarvoor moeilijk een werknemer voor te vinden is. Sinds 2009 was dit cijfer niet zo hoog waardoor 20 procent van alle bouwbedrijven moeite hebben met het vinden van personeel. 

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen