Nieuw schroefloos distributie-systeem van ABB

Sander van der Meijs
Sander van der Meijs
12 juli 2024
2 min

ABB introduceert een nieuw, schroefloos energiedistributiesysteem met flexibele aansluitklemmen en push-in technologie. Het systeem werd speciaal ontwikkeld om installateurs in staat te stellen om snel en tijdbesparend te kunnen installeren. Het compacte ontwerp zorgt bovendien voor ruimtebesparingen.

De FlexLine beveiligingscomponenten zijn uitgevoerd met push-in technologie waarmee je volgens de producent tot 50 procent tijd bespaart tijdens installatie. De bedrading kan eenvoudig en gereedschaploos aan de voorzijde in het component worden gestoken en blijft betrouwbaar verbonden.

Gewoon inklikken

Voor de montage van de beveiligingscomponenten op de rails, biedt FlexLine flexibele aansluitklemmen. Deze vereenvoudigen en versnellen de montage en bieden de installateur veel flexibiliteit. Voor de montage van de klemmen is geen mechanische of elektrische verbinding nodig. De installateur kan volstaan met het inklikken van de klemmen waarna de installatie een feit is. Via een speciale schroefklem kunnen de beveiligingscomponenten en doorverbindingskam worden voorzien van massieve flexibele kabels of flexibele kabels met adereindhulzen.

De fasevolgorde op de FlexLine-rail is altijd hetzelfde. Daardoor kunnen beveiligingscomponenten flexibel worden gecombineerd met slechts één doorverbindingskam.

Ruimtebesparend ontwerp

De FlexLine componenten sluiten naadloos aan op de AK600 opbouwverdeler van ABB. FlexLine is ontwikkeld om tot 50 procent ruimte te besparen in de verdeelkast. Naast het compacte ontwerp van de serie zijn de componenten uitgevoerd met installatievriendelijke en ruimtebesparende dubbele aansluitklemmen.

ABB raadt dan ook de combinatie met de AK600 aan. Die kan worden gemonteerd met dezelfde accessoires. Dat vereenvoudigt het voorraadbeheer. Bovendien is de bedrading voor de AK600 met FlexLine nu nog sneller te realiseren.

Voor een soepele en probleemloze installatie zijn de FlexLine-klemmen zo gepositioneerd dat horizontale kabelinvoer mogelijk is. Dat biedt comfortabel ruimte voor het bedraden – daarmee hoeft de installateur niet meer met zijn vingers in de kleine opening tussen de rijen te wringen om een kabel in te voeren.

Snel ontwerpen en configureren

Voor het configureren van FlexLine kun je gebruik maken van kosteloze software, die je helpt met het ontwerpen en calculeren van laagspanningsverdeelinrichtingen volgens IEC61439 1,2,3. E-Design zorgt voor een aanzienlijke versnelling van het ontwerp- en configuratieproces. De professionele en complete oplossing voor elektrotechnici is kosteloos te downloaden en altijd actueel.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen