Luchtdicht bouwen vereist goede ventilatie

Hub Redactie
Hub Redactie
08 november 2016
1 min

Luchtdicht bouwen is populair, maar zorgt volgens Duco ook voor problemen op het gebied van gezondheid. “Voor de bewoner brengt luchtdicht bouwen een aanzienlijk energievoordeel met zich mee. Een gezond initiatief is het echter niet, zeker als er onvoldoende aandacht besteed wordt aan frisse lucht.” Doorgedreven isolatie is daardoor verbonden aan een efficiënt ventilatiesysteem. Goede ventilatie is belangrijk om gezondheidsproblemen, vochtophoping en andere klachten te vermijden. “Daarbij komt nog dat montage een belangrijke – zo niet cruciale – rol speelt bij het halen van de prestatie-eisen.”

Wensen van de bouwsector

In de bouwsector is om die reden een grote behoefte ontstaan aan een ventilatierooster dat eenvoudig kan worden gemonteerd én een luchtdichte aansluiting op het kozijn verzekert. Ruim een decenium geleden werd de DucoFit 50 `ZR` geintroduceerd die inmiddels wordt opgevolgd door het zelfregelende ventilatierooster EasyFit 50 `ZR`. “EasyFit 50 `ZR` combineert het beste van twee werelden”, aldus Hendrik Dejonghe van Duco. “Zo biedt dit rooster voor `onzichtbare` compacte kalfplaatsing alle voordelen van de DucoFit 50 `ZR`, maar werd het doorontwikkeld met het oog op een maximale luchtdichtheid (tot klasse 3) en een nog snellere plaatsing.”

Kleine moeite, groot effect

Het rooster heeft afgeronde kopschotten die een optimale aansluiting op het houten kozijn garanderen. Wat betreft de montagetijd: die wordt aanzienlijk ingekort dankzij de integratie in een gefreesde sleuf. “Kleine veranderingen op het eerste gezicht, maar wel veranderingen die merkbaar leiden tot betere prestaties,” concluderen de ontwikkelaars. 

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen