Krachtig en toch compact

Hub Redactie
Hub Redactie
10 mei 2017
2 min

Het assortiment van de machines met de hoogste vermogensklasse met 18 Volt accu van Metabo zijn hiermee verder uitgebreid. De boorschroef- en klopboormachines hebben drie standen en koolborstelloze motoren. “De boorschroefmachines overtuigen met hoog toerental en een perfecte verhouding tussen formaat, gewicht en vermogen”, legt het bedrijf de noviteit uit.

Meerdere functies

De nieuwe toevoeging aan het assortiment is multifunctioneel. Denk daarbij aan zwaar timmerwerk, snelle boorgaten in metaal of het gebruik in de bouw en bij de renovatie. “Naast alle beproefde functies van de Metabo LTX-boorschroefmachine met twee standen hebben de nieuwe machines een overbrenging met een derde stand voor hoge toerentallen tot 3.800 toeren per minuut.”

Drie standen

De derde stand, waarover alle nieuwe machines beschikken, hebben een hoge toerental tot 3800 toeren per minuut. Ze zijn daarbij uitgerust met de koolborstelloze motoren van de tweede generatie van Metabo. “Dankzij deze motoren en de innovatieve LiHD accu-technologie zijn de schroefmachines met drie standen bijzonder compact en krachtig. De nieuwe 18 Volt machines verenigen met een koppel van max. 60 Nm in zachte en 120 Nm in harde schroefwerkzaamheden enorm vermogen met een extreem handzame constructie,”

Klein formaat

De boormachines hebben een lengte van 213 millimeter. Zonder boorhouder kan de Quick-versie worden ingekort tot 168 millimeter. Volgens de ontwikkelaars een ideale mix tussen kracht en formaat.

Snel schakelen

Gebruikers van dit nieuwe product kunnen gebruik maken van het praktisch snelwisselsysteem Quick. Binnen een paar seconden kan er worden geschakeld tussen boren, schroeven of haaks schroeven. Gereedschap is daarbij niet noodzakelijk. “Bits en zeskant-boor kunnen ook zonder boorhouder direct in de as geplaatst worden – zo worden de machines nog korter en lichter en daarmee het ideale gereedschap in nauwe ruimtes.”

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen