Goed plannen en goede recensies essentieel voor de vakman

Hub Redactie
Hub Redactie
10 januari 2018
1 min

Ervaring minder belangrijk

De groothandel voor professionals in de herstel-, renovatie- en onderhoudsmarkt liet het onderzoek uitvoeren door Multiscope, in het kader van de Vakwerk Awards 2018. De uitreiking vindt op 25 mei plaats in de Jaarbeurs tijdens het Bouwmaat XXL Event. De respondenten van het onderzoek is gevraagd naar waar ze op letten bij het selecteren van een vakman voor een klus in huis.

Opvallend is dat één op de drie Nederlands niet let op de ervaring van de specialist. Zij raadplegen eerst familie en vrienden, om vervolgens online recensies op te zoeken. Driekwart van de Nederlanders laat zich door deze recensies beïnvloeden. Bijna de helft huurt alleen iemand in die door een bekende wordt aangeraden.

Overvolle agenda

Goede referenties, en dan? Beschikbaarheid geeft voor 80% van de Nederlanders vervolgens de doorslag. Een goede vakman heeft snel een volle agenda, dus goed plannen is belangrijk. Net als netjes opleveren: slecht geleverd werk is voor bijna de helft van de respondenten de grootste afknapper. Tot slot blijven het natuurlijk Nederlanders: voor driekwart speelt de prijs een grote rol. 

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen