Gas wordt verboden en nieuwe doorbraak warmtepompen

Hub Redactie
Hub Redactie
01 september 2016
2 min


Doorbraak op het gebied van warmtepompen

Warmtepompen worden gezien als één van de alternatieven voor het verwarmen van huizen en gebouwen. Het gebruik van aardgas staat steeds verder onder druk en daarnaast begint het energieakkoord Nederland steeds meer te achtervolgen. Wordt de warmtepomp de nieuwe standaard?

NIBE, het bedrijf dat zich richt op energietechniek, komt met een nieuwe serie lucht/water warmtepompen: NIBE F2120. Zij noemen het nieuwe product een doorbraak. “Met de nieuwste serie F2120 lucht/water warmtepompen realiseren wij een doorbraak op het gebied van het energiezuinig verwarmen van woningen. Met een SCOP van meer dan 5,0 leveren deze uiterst efficiënte warmtepompen op jaarbasis namelijk gemiddeld méér dan vijf maal zoveel energie op dan ze aan energie verbruiken.”

LEES HIER: Is dit een nieuwe doorbraak op het gebied van warmtepompen?

Simulator voor het beste PV-systeem

Om niet overspoelt te worden met offertes voor PV-systemen heeft Panasonic een simulator ontwikkeld. Door middel van een website kunnen woningeigenaren bekijken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel rendement deze kunnen opleveren voordat zij offertes gaan aanvragen. “De online zonnesimulatie-platform voor Nederlandse huiseigenaren om met de vrije en interactieve `Simuleer uw zonnestelsel` platform  een gepersonaliseerde schatting van hun potentieel van zonne-energie voor hun huis aan te bieden.”

Op de website geeft de woningeigenaar zijn of haar adres aan, tekent de hoeken en steilheid van het dak en de simulator komt met een berekening. Indien gewenst kan er een offerte worden opgesteld.

LEES HIER: Bereken de mogelijkheid van zonnepanelen met de simulator

Ronde airco zonder uitblaaslinialen

De warme dagen eind augustus zorgde ervoor dat Nederland flink moest zweten. Een airco was tijdens deze hete zomerdagen geen overbodige luxe. Maar veel airco’s zorgen voor een koude luchtstroom en krijgen niet de hele ruimte koel. Samsung wil met de 360 cassette een tochtvrije airco op de markt brengen met een toename van het luchtvolume van 25 procent.

“De  360 cassette is de eerste ronde cassette in de wereld zonder uitblaaslinialen”, legt de fabrikant uit. “Het volledig ronde design past harmonieus in ieder interieur. Een rond LED display laat op een grafische manier de werkingsmodus (horizontaal of verticaal) zien. De ronde 360 cassette combineert moeiteloos techniek met functie en design met een hoog rendement.”

LEES HIER: Een ronde airconditioner heeft zijn voordelen

Gasverwarming wordt verboden

Zoals hierboven beschreven, wordt verwarmen van gas langzaam aan uitgefaseerd. In 2050 komt er helemaal een einde aan dit tijdperk. In dat jaar wordt het verwarmen van huizen en gebouwen door middel van aardgas van verboden. Uit onderzoek blijkt dat een ruime meerderheid (86 procent) van de Nederlanders dit niet weet.

Op dit moment heeft nog 95 procent een aardgas aansluiting in de woning. De overheid wil over 34 jaar alleen volledig duurzame energie.

Was jij op de hoogte van het komende verbod?

LEES HIER: Nederlanders weten niet dat gasverwarming wordt verboden

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen