Eerste volautomatische lashelm op de markt

Hub Redactie
Hub Redactie
13 augustus 2014
1 min

Zwitserse fabrikant Optrel bracht onlangs de eerste volautomatische laskap op de markt. De e684 past zichzelf volledig automatisch aan de lichtintensiteit aan. Een sensor in de lashelm meet de kracht van de lasboog, waarna de ADF-cassette zich automatisch aanpast aan de lichtintensiteit.

Bij conventionele laskappen is dit niet het geval. Zij zijn niet volautomatisch, maar eerder semiautomatisch en dat betekent dat de lasser vaak even moet stoppen met zijn werk om de juiste instellingen van de lashelm te selecteren. Soms is dit niet mogelijk en dat heeft als gevolg dat de lasser meer moeite heeft zich te concentreren en dat komt het laswerk niet ten goede.

Minder vermoeide ogen

Nog een voordeel van de volautomatische lashelm is dat hij erg fijn is voor de ogen van de lasser. De cassette beschikt over geavanceerde Twilight Technology, waardoor de ADF-cassette niet in één keer, maar langzaam in fases teruggaat naar de neutrale stand. Hierdoor raken de ogen van de lasser minder vermoeid. Daarnaast heeft de e684 ook een zeer hoog beschermingsniveau van 5 – 13.

De eerste volautomatische lashelm is sinds kort verkrijgbaar bij lashuizen en technische groothandels verspreid door Nederland.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen