Duurzame installatiekabel van Draka

Sander van der Meijs
Sander van der Meijs
12 juli 2024
1 min

De meest toegepaste installatiekabel van Draka is nu ook beschikbaar in een duurzamere variant. VULT E-LINE is een ecologisch verantwoorde voedingskabel voor laagspanningsinstallaties. De kabel presteert even goed als de reguliere VULT, maar heeft een veel lagere CO2-voetafdruk. 

Voor de nieuwe VULT installatiekabel gebruikt Draka 100 procent gerecycled koper en in plaats van fossiele brandstoffen verwerkt Draka hernieuwbare, plantaardige materialen in de isolatie. Daardoor verlaagt de producent de koolstofvoetafdruk van de productie. Ook zijn er logistieke maatregelen getroffen, zoals een kartonnen verpakking zonder plastic tape, 75% minder plastic wikkelfolie voor de pallets en emissievrij transport naar haar groothandel-partners. De CO2-besparing verschilt overigens per type (3G1.5, 5G1.5, 3G2.5 of 5G2.5) en is volgens de eigen berekening van Draka maximaal 19 procent. 

Verduurzamen van standaard artikelen

Draka heeft als doel om elk jaar een nieuw standaard product te verduurzamen, en daarvan is de VULT dus de nieuwste aanwinst. “Door wederom een standaard artikel productietechnisch en logistiek sterk te verduurzamen, laten we zien hoezeer wij als voorloper de hele bouw- en installatiesector willen stimuleren om duurzamer te bouwen”, zegt Toine Verschuur, commercieel directeur Elektrification & Digitalisation van moederbedrijf Prysmian. Door elk jaar een nieuw E-LINE product toe te voegen wil de producent installateurs uiteindelijk een volledige range van duurzamere kabeloplossingen voor laagspanningsinstallaties aanbieden.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen