Duurzaamheid hoeft niet vervelend te zijn

Hub Redactie
Hub Redactie
08 juli 2013
2 min

LED TL verlichting is kan dan wel relatief duur in aanschaf zijn, maar verdient zich als het goed is ook snel terug. En blijven er enkel voordelen over.

Meer dan de helft van de elektriciteitskosten wordt verbruikt door verlichting in magazijnen, parkeergarages, (kantoor-) panden, etc. LED TL verlichting geeft een enorme besparing op de energiekosten. Oude TL- buizen zijn eenvoudig te vervangen door energiebesparende LED TL- buizen.

LED TL bespaart veel energie en is milieuvriendelijker. De buizen zijn vaak in verschillende lichtkleuren te verkrijgen, en zowel in Frosted- (mat) en transparante uitvoering.

Eigenschappen zijn o.a.:
– 90 á 100 lumen per Watt
– geen opwarmtijd, dus direct licht
– speciale LED TL- buizen voor hoogtes tot 9 en 15 meter
– speciale LED TL- buizen 2 kanten schijnend
– schokbestendig
– onbreekbaar
– ongevoelig voor trillingen
– geen ultraviolette straling (UV)
– 65% minder CO2 uitstoot
– geen kwikdioxide
– 99% recyclebaar
– lange levensduur

LED-verlichting: kortste terugverdientijd van alle duurzame technologiën
Aldus het Financieel Dagblad van 11 september 2012. Dit is goed nieuws voor ondernemers. Om de aanschaf nóg aantrekkelijker te maken is er namaleijk een investeringsaftrek (EIA) mogelijk van 41,5 procent voor de ondernemer. Meer informatie vindt u hierover op de site van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, zie: Agentschap.nl.

VeDoLight te Baarn richt zich bijvoorbeeld speciaal op de professionele markt van TL verlichting voor bedrijven en het MKB. Het assortiment dit bedrijf biedt de meest voorkomende Saled LED TL- buizen (60cm, 90cm, 120cm en 150cm). Ook hebben zij LED TL Lease partnerprogramma. Op vedolight.nl vindt u meer informatie.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen