Dit zijn de 5 beste bouwartikelen van 2018

Hub Redactie
Hub Redactie
27 december 2018
2 min

1. Superhout is het nieuwe staal

Maken we auto’s, vliegtuigen en gebouwen voortaan van hout? Onderzoekers van de Universiteit van Maryland (VS) hebben een methode ontdekt waarmee je hout twaalf keer zo sterk kunt maken. Het is bovendien duurzamer en zes keer lichter dan staal.

Lees hier verder.

2. Doormetselen bij -10 

Het gaat nog flink vriezen deze winter. Lastig met metselen, maar: Holcim heeft daar iets op gevonden. Hun vernieuwde cement heet Fast & Strong en is bruikbaar bij temperaturen lager dan 10°C.

Lees hier verder.

3. Metselrobot metselt 1000 bakstenen per uur

Al in 1994 lagen de eerste plannen op tafel, maar metselrobot Hadrian X is nu klaar om aan de slag te gaan. Het Australische bedrijf Fastbrick Robotics heeft pasgeleden de mechanische constructie van de metselrobot afgerond. De machine kan ruim 1000 bakstenen per uur metselen en wordt de komende maanden uitgebreid getest. Eind van het jaar zal de robot zijn eerste huis met 3 slaapkamers en 2 badkamers bouwen.

Lees hier verder.

4. Zonder voorboren hout op metaal bevestigen    

Latten, bekistingen of houtbekleding op metalen onderconstructies monteren wordt een stuk gemakkelijker met de nieuwe vleugelboorschroef HECO-SC-S. Met deze schroef kunnen houten delen heel eenvoudig en zonder voorboren op een metalen ondergrond bevestigd worden. De speciale schroefpunt boort namelijk ook door metaal met een maximale dikte van 5 mm.

Lees hier verder.

5. Ontlast je rug met accu kruiwagen

Zand of stenen verplaatsen is al zwaar genoeg. Met een kruiwagen met accu wordt dat net iets gemakkelijker. Makita is expert op het gebied van accugereedschap en heeft zojuist de DCU180 geïntroduceerd. Deze krachtige kruiwagen versleept vrachten tot maximaal 130 kg.

Lees hier verder.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen