Best gelezen artikelen: juli

Hub Redactie
Hub Redactie
02 augustus 2016
2 min

In de maand juli mochten we genieten van enkele spaarzame warme dagen die de Nederlandse zomer ons, tot dus ver, heeft gebracht. En wat was het warm die dagen. De lezers van Installatieprofs waren ook benieuwd naar de redenen om zonder airco de zomer door te komen. Enkele van deze tips: “Houd ramen overdag dicht en doe ze `s avonds, wanneer het koeler is, open. Goed geïsoleerde huizen worden vaak in verband gebracht met minder stoken in de winter. Dat is uiteraard terecht, want dat is de voornaamste reden om je energierekening laag te houden. Met warm weer blijft je huis met goede isolatie lekker koel.”

LEES OOK: Zo kom je de hete dagen door zonder airco

Bijna wekelijks lezen we over duurzame energie en het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Over het nieuws dat Stedin van plan is nieuwbouwhuizen niet meer aan te sluiten op het gasnetwerk, lieten enkele lezers hun mening duidelijk horen. “Als het aan netbeheerder Stedin ligt, worden nieuwbouwhuizen op termijn niet meer aangesloten op het gasnet. Het bedrijf vindt dit niet meer maatschappelijk verantwoord en zoekt liever naar alternatieven.”

LEES OOK: Stedin wil nieuwbouwhuizen zonder gasaansluiting

Dat alternatieve energie populair is, verklaart ook dat steeds meer personen op zoek zijn naar deze overkapping voor een warmtepomp. “Een omkasting kan er aan bijdragen dat geluid tot 7 dB wordt gedempt zonder dat dit van invloed is voor het rendement van de pomp.”

LEES OOK: Omkasting moet geluid warmtepomp dempen

Slimme rolmaat

En mocht je van plan zijn zelf een omkasting voor je warmtepomp te gaan bouwen, kan deze slimme rolmaat je daarbij helpen. Het artikel sloeg aan bij de installateurs en lezers op InstallatieProfs.

LEES OOK: Geen geklooi meer met deze rolmaat

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen