“Niets is te klein om een positieve bijdrage te leveren aan ons milieu”, stelt WAGO.
“Daarom hebben we een van onze bekendste producten opnieuw ontworpen:
de 221-serie verbindingsklemmen.” Het resultaat is een variant gemaakt van deels biocirculaire en gerecyclede kunststoffen, die bestaande grondstoffen in de kringloop houdt. De nbieuwe verbindingsklem legt daarmee al een duurzamere basis in de fundering van de installatie.
De WAGO Green Range bestaat deels uit gerecycled kunststof. Hierdoor bespaart de nieuwe WAGO verbindingsklem fossiele grondstoffen en houdt het bestaande kunststoffen in de kringloop. In detail betekent het dat de hefbomen (PBT) voor minstens 27% uit gerecyclede PET-flessen bestaan.
De behuizing is voor 77% gemaakt van biologische resten, deze worden met behulp van slimme technische processen verwerkt tot hoogwaardig polycarbonaat, waardoor het gebruik van fossiele grondstoffen wordt verminderd. Dit maakt de terminal een duurzamer alternatief met dezelfde kwaliteit en certificeringen als de bekende 221-serie aansluitklemmen. De WAGO Green Range verbindingsklem met hendels is de terminal voor iedereen die duurzamer wil produceren of bouwen.
De reeds bekende klem met de oranje hendels bevat ook kunststoffen gemaakt van gerecyclede materialen. WAGO gaat nu nog een stap verder met de Green Range aansluitklem met hendels. Ze blijven bestaande materialen in de kringloop houden en nemen nu ook materialen uit andere circulaire economie mee.
Verpakt in graspapier
Niet alleen de verbindingsklem maakt gebruik van duurzamere grondstoffen, maar ook de verpakking, want WAGO besteedt ook aandacht aan het soort materiaal dat in de verpakking wordt gebruikt en dus aan de ecologische voetafdruk.
De verpakking van de WAGO verbindingsklemmen met hendels uit de Green Range is gemaakt van graspapier, een duurzamer alternatief voor 100% gerecycled papier. Graspapier bevat tot 30% grasvezels en ongeveer 70% gerecycled papier. De productie van graspapier zorgt voor minder CO2e* en waterverbruik** vergeleken met de productie van puur gerecycled papier. Bovendien heeft het 28% minder impact op de biodiversiteit, omdat de grasvezels afkomstig zijn van compensatiegebieden voor bebouwing of braakliggende landbouwgrond, die volgens de wet meerdere keren per jaar gemaaid moet worden. Het maaisel wordt gebruikt voor de productie van het graspapier.