`Verduurzamen woning financieel belonen`

Hub Redactie
Hub Redactie
06 juli 2015
1 min

Uneto-Vni ziet graag dat huiseigenaren die kiezen voor energiebesparende maatregelen, daar iets voor terug krijgen. Wanneer huiseigenaren hun woning laten verduurzamen en zo hun huis een groener energielabel geven, is een financiële beloning op zijn plaats, vindt de brancheorganisatie. Dat kan volgens de installateurskoepel door huiseigenaren per labelstap een eenmalige korting op de inkomstenbelasting te geven. Hoe groter de labelsprong, des te hoger de heffingskorting.

CO2-uitstoot omlaag

Om de overheid te overtuigen van de voordelen van deze fiscale beloning, heeft Uneto-Vni een brief geschreven aan de financieel specialisten in de Tweede Kamer. “Dankzij deze maatregel brengen wij de C02-uitstoot omlaag en komen de doelen van het energieakkoord binnen handbereik”, aldus voorzitter Titia Siertsema. “We helpen woningbezitters om hun energierekening omlaag te brengen en wonen betaalbaar te houden. Bovendien geven we een impuls aan het groene bedrijfsleven en stimuleren we de innovatiekracht van onze industrie.”

Geen administratieve rompslomp

Volgens de brancheorganisatie levert het voorstel geen extra administratieve lasten op. De energielabels van woningen zijn beschikbaar en openbaar toegankelijk via het Kadaster. Bovendien zijn de energiebesparende maatregelen vanwege de registratie van het verbeterde energielabel al eens gecontroleerd. De overheid kan van de gegevens uit het Kadaster gebruikmaken en hoeft geen inkoopfacturen te controleren. Ook huiseigenaren en bedrijven hoeven geen extra administratieve handelingen te verrichten.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen