‘Europees succes voor Stroomversnelling’

Hub Redactie
Hub Redactie
27 mei 2015
1 min

Het REnnovates-project is onderdeel van het grotere innovatieproject Stroomversnelling, waarbij oudere woningen worden getransformeerd naar speciale ‘nul-op-de-meter-woningen’. Deze laatstgenoemde woningen hebben geen gasaansluiting meer, maar maken in plaats daarvan gebruik van elektriciteit in de woning. Doel van de Stroomversnelling is om zo’n 111.000 woningen aan te pakken en energieneutraal te maken.

Zonnepanelen en warmtepompen

Deze woningen worden allemaal flink aangepakt en krijgen allereerst zonnepanelen op het dak en warmtepompen in huis. Daarnaast kunnen de huiseigenaren rekenen op een betere isolatie en nieuwe gevels. Dankzij deze aanpassingen veranderen de voorheen ‘energieslurpende’ onderkomens in zogenaamde ‘nul-op-de-meter’ woningen, waar de energierekening tot nul is gereduceerd.

Accu-opslag

Het REnnovates-innovatieproject omvat tweehonderd woningen in het traject van de Stroomversnelling. De huizen worden, naast de nul-op-de-meter-renovatie, ook uitgerust met accuopslag om de impact op het elektriciteitsnet te verlagen. In het REnnovates- innovatieproject werken verder ook bouwbedrijven uit Polen en Spanje, het Belgische onderzoeksinstituut en enkele technische bedrijven mee.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen