Zomer? Volg eens een Summercourse!

Hub Redactie
Hub Redactie
29 mei 2015
2 min

Energiebeheer 

Wie zijn energiekennis wil vergroten, kan deelnemen aan een van de twee Summercourses die de Stichting Post Hoger Onderwijs Energiekunde (PHOE) deze zomer organiseert. De opleiding Energiebeheer (voorbereidende thermodynamica-dag op 9 juni, data Summercourse 6, 7, 8, 9, 13, 14, 15, 17 en 20 juli 2015) geeft handvatten om een energetische situatie te beoordelen, analyseren en verbeteren. De opleiding richt zich op energiegebruik binnen de industrie en de gebouwde omgeving. Er is aandacht voor thermodynamica, energiebalans, conversietechnieken, elektrotechniek, luchtbehandeling en bouwfysica. Daarnaast komen ook niet-technische onderwerpen aan de orde die in de praktijk van de energiebeheerder van belang zijn, zoals bedrijfseconomie, advieskunde en management. Energiebeheer leidt op tot allround energiebeheerder.

Duurzame Energie

De PHOE organiseert ook de opleiding Duurzame Energie (op 11, 12, 13, 14 en 21 augustus 2015). Deze opleiding belicht de energetische en economische mogelijkheden van duurzame energie en behandelt de principes die aan de winning van duurzame energie ten grondslag liggen. De opleiding start met het kader energietransitie en beleid van duurzame energievoorziening. Daarna worden de onderwerpen zon, wind, water, biomassa, warmtepompen en energieopslag behandeld; compleet met reken- en praktijkvoorbeelden. Eén volle cursusdag zal gaan over rekenen en casuïstiek, inclusief rentabiliteitsberekeningen.

Summercourse Brandpreventie

Op 25 juni organiseert de Brandpreventie Academy een intensieve kennismaking met brandveiligheid en wetgeving. De cursus is zowel theoretisch als praktisch van aard en gaat over brandveiligheid, wetgeving en de toepassing hiervan. Het Bouwbesluit komt aan de orde en een bouwplan wordt beoordeeld op de brandveiligheidsaspecten.

Cursusonderwerpen

  •  Achtergrondinformatie over brand
  • Termen, begrippen en definities binnen het bouwbesluit
  • Wet- en regelgevingen
  • Bouwkundige brandpreventie
  • Brandbeveiligingsinstallaties
  • Brandbestrijdingsmiddelen
  • Ontvluchting
  • Bouwplantoets

Solar Summercourse

Switch2Solar verzorgt deze zomer van 11 t/m 13 augustus de opleiding tot ‘Solar-Specialist’. De opleiding is opgebouwd uit de modules ‘Basis‘, ‘Advies‘ en ‘Techniek‘ en gaat over de economische, technische en praktische aspecten van zonne-energie. De Summercourse is zeer geschikt ter voorbereiding op het diploma ‘Solar-Specialist’ (of het CITO-examen deskundige zonnestroomsystemen).

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen