Inschrijving Femme Tech Bedrijven Award geopend

Hub Redactie
Hub Redactie
08 mei 2015
2 min

De Femme Tech Bedrijven Award is een initiatief van samenwerkingsverband TechniekTalent.nu om bedrijven die het goed doen op het gebied van vrouwen en techniek in het zonnetje te zetten. Met deze prijs willen zij bedrijven stimuleren om werk te maken van diversiteit. Dat laatste is hard nodig, aangezien slechts 5 procent van de technische werknemers een vrouw is.

Diversiteit kent voordelen

En dat terwijl er juist veel voordelen zitten aan meer vrouwen binnen het bedrijf. Vrouwen brengen nieuwe ervaringen en perspectieven op de werkvloer. Gemengde teams zijn daarom creatiever, innovatiever en beter in besluitvorming. Bovendien zorgt de aanwezigheid van vrouwen voor betere werkomstandigheden, is er minder verzuim en doen bedrijven het in commercieel opzicht beter. Én dat komt de bedrijfsresultaten alleen maar ten goede.

Drie categorieën

De prijs wordt op 19 november 2015 voor de vijfde keer uitgereikt. Alle bedrijven met vrouwen in technische functies kunnen meedingen naar een Femme Tech Bedrijven Award. Er is in drie categorieën een award te winnen: één voor bedrijven tot 50 medewerkers, één voor middelgrote bedrijven (van 50 tot 250 medewerkers) en één voor grote bedrijven (meer dan 250 medewerkers). “Hierdoor krijgen alle bedrijven in de technische sector een eerlijke kans”, aldus Chris van Bokkum, directeur van TechniekTalent.nu. “Goede voorbeelden zetten wij graag in het zonnetje, zodat deze bedrijven een inspiratie zijn voor anderen.”

Vorige winnaars

De winnaars van vorig jaar waren De Voogt Naval Architects, Thales Nederland en Heiligers Installaties. “Het is een mooie waardering voor wat we doen. Vrouwen in mijn sector doen hun werk uitstekend, en in sommige aspecten zelfs nog beter dan mannen”, aldus Marloes Heijligers van Heijligers Installaties. Ook Thales Nederland was erg blij met het winnen van de award. “We doen het al heel goed, ik geef ons een 8, maar we willen graag naar een 10. Het winnen van deze award betekent dat we op de goede weg zijn, en zal ons verder brengen”, aldus directeur Geke Kooij.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen