‘Laat woningeigenaren slim investeren’

Hub Redactie
Hub Redactie
04 maart 2015
2 min

Woningen moeten tegenwoordig steeds energiezuiniger. De initiatieven om woningeigenaren aan te sporen hun huizen te verduurzamen volgen elkaar in rap tempo op. Uit onderzoek blijkt dat huizenbezitters best open staan voor energiebesparende maatregelen, maar het daadwerkelijk in de praktijk brengen, is een ander verhaal. Vaak haken woningeigenaren toch af als zij horen hoeveel werk het allemaal is of als ze het kostenplaatje onder ogen zien.

Ik investeer slim

Het Nationaal Energiebespaarfonds probeert met de campagne ‘Ik investeer slim’ huiseigenaren wél tot actie te laten over gaan. Tienduizend woningeigenaren in onder meer Apeldoorn en Vianen krijgen een gratis warmtescanactie aangeboden. De uitverkorenen zijn eigenaren van de wat oudere woningen, waar nog geen andere verduurzamingsacties lopen.

Gewapend met een warmtebeeldcamera gaat een installateur vervolgens ’s avonds of ’s nachts op pad om een thermografie van de woningen te maken. Een paar dagen later valt er bij de huizenbezitters een brief op de mat met de uitslag. Daarin wordt duidelijk wat het warmteverlies van de woning is en of de gevel goed is geïsoleerd. De installateurs informeren de bewoners over wat zij het beste kunnen doen om warmteverlies te voorkomen.

Werk aan de winkel

Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft diverse samenwerkingen met installatiebedrijven, maar bewoners mogen ook andere installateurs betrekken bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen. En dat betekent dat deze actie (extra) werk kan opleveren voor meer installateurs. Zeker als u klanten informeert over de Energiebespaarlening, die het ook voor woningeneigenaren met een kleine beurs mogelijk maakt hun woning te verduurzamen.

Lees hier meer over de actie en de Energiebespaarlening

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen