Persbericht: Vereniging van Nederlandse Biomassa Ketel Leveranciers, NBKL, opgericht

Hub Redactie
Hub Redactie
10 mei 2013
1 min

April 2012 – Door de toenemende vraag naar bio-energie en de daaraan gekoppelde behoefte aan een branche breed aanspreekpunt hebben een 5-tal importeurs zich verenigt in de NBKL. Naast het verspreiden van hun eigen ideeën zijn er meerdere punten van aandacht volgens Roel Beuker, voorzitter van de NBKL. 

“We zien gelukkig steeds meer aanvragen voor een biomassaketel, bijvoorbeeld op pellets of houtchips en hiermee komen ook meer aanbieders op de markt die bij projecten steeds tegen dezelfde problemen aanlopen, bijvoorbeeld bij vergunningverlening. Er is nog weinig ervaring bij gemeenten omtrent deze projecten, maar ook initiatiefnemers kunnen nog niet goed vergelijken tussen de aanbieders van ketels. ” 
 
Beuker hoopt dat andere aanbieders van biomassaketels zich aansluiten en dat de NBKL zo op deze wijze ook richting overheden een betere gesprekspartner kan zijn voor de vele zaken die er momenteel spelen op het gebied van wetgeving en certificering. “In de komende maanden wordt verder gebouwd aan de fundamenten van deze vereniging, maar we willen nu ook al in gesprek met partners over actuele onderwerpen.” 

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen