Duco helpt visie Active House verspreiden

Hub Redactie
Hub Redactie
08 mei 2013
2 min

 

Duco Ventilation & Sun Control is een aanhanger van de principes van `Active House`, een bouwvisie waarbij de bewoner centraal staat. Net daarom ondersteunde het bedrijf mee het seminar `gezond & comfortabel binnenmilieu: Active House` in Eindhoven. 
 
Duco koppelt al sinds haar ontstaan in 1991 gezondheid aan energiezuinigheid met haar natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen. Het uitgangspunt in alle ontwikkelingen is dat de bewoner steeds centraal staat. Daarmee sluit het bedrijf perfect aan op de principes van `Active House`. De mens wordt bij deze bouwwijze steeds als vertrekpunt gehanteerd en vanzelfsprekend gekoppeld aan begrippen als energie, daglicht, duurzame materialen en een gezond binnenklimaat. Om dat laatste te garanderen, wordt er steeds natuurlijk geventileerd als dat kan. 
 
Tijdens het seminar in de Technische Universiteit van Eindhoven, waar zowat 85 geïnteresseerden op af zijn gekomen, gaven verschillende sprekers hun visie over de principes van `Active House` en staafden ze die met enkele praktijkvoorbeelden.
 
Energielabel A++ 
Jos Lichtenberg (TU Eindhoven) is de bezieler van het House of Tomorrow Today (HoTT), dat volgens de principes van `Active House` gebouwd wordt. Lichtenberg verduidelijkte dat het bouwproces volledig in dienst staat van de bewoner. Licht, lucht en zicht stonden centraal bij het ontwerp en bovendien pleitte hij voor het gebruik van vraaggestuurde natuurlijke ventilatie om zowel gezondheid als energiezuinigheid aan elkaar te koppelen. Daarnaast gaf Haico van Nunen (Bouwhulpgroep) tekst en uitleg bij het project in Montfoort, waar de eerste woningen volgens de `Active House` principes gerenoveerd worden. Duco staat in dit project overigens mee in voor de natuurlijke ventilatie en voorziet raamventilatieroosters voor de toevoer van verse lucht, rechtstreeks via de gevel. Dankzij deze ingrijpende veranderingen, zullen de woningen opgewaardeerd worden naar een energieprestatie van energielabel A++. 
 
Voor meer informatie:

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen