Tegelzetgereedschap Rubi onderdeel van CAS

Hub Redactie
Hub Redactie
10 oktober 2022
3 min
Sinds de oprichting van het bedrijf in 1951 streeft Rubi één doel na: het Spaanse bedrijf wil een echte partner zijn voor haar klanten door hen een uitgebreide service en een hoogwaardig productportfolio te bieden. Ideaal dus dat de specialist in machines voor het snijden en leggen van tegels nu onderdeel wordt van CAS. In 2023 brengt Rubi 4 nieuwe machines in de door Metabo geïnitieerde merkoverschrijdende accu-alliantie CAS op de markt. De eerste daarvan is de RUBIMIX E10 Energy CAS-menger. “Wij ontwikkelen, produceren en verkopen oplossingen die toonaangevend zijn in de industrie. Ons doel is om het werk van tegelzetters veiliger, makkelijker en efficiënter te maken. Het kernidee van CAS past daar perfect in”, legt Carles Gamisans, plaatsvervangend algemeen directeur van de Rubi Groep, uit. “Bij het werken met gesnoerde machines worden kabels letterlijk een struikelgevaar. Bovendien kost het veel tijd en is het onhandig om kabels te leggen. Tegelleggers werken vaak op plaatsen waar geen stroomvoorziening is – ze moeten uiterst flexibel zijn. De oplossing is snoerloze machines. Wij wilden een accu-systeem van het hoogste niveau dat zowel compatibel als innovatief is. CAS voldoet in alle opzichten aan onze eisen. Onze klanten kunnen niet alleen ons gereedschap met CAS gebruiken, maar ook veel meer machines, die ze nodig hebben met slechts 1 accu-pack.” Met Rubi blijft ’s werelds nummer 1 in klantvoordelen en toepassingsdiversiteit consequent groeien met meer dan 300 machines. Ook Metabo CEO Henning Jansen is blij met de nieuwe partner: “Met Rubi hebben we een echte specialist als marktleider binnengehaald en kunnen zo ons assortiment voor de bouw- en tegelhandel verder uitbreiden.” 

‘Altijd de juiste machine’ 

Rubi heeft al het nodige gereedschap voor tegelwerk in het assortiment – oplossingen voor het mengen, snijden, transporteren en leggen van tegels. Bij de RUBIMIX E10 Energy CAS multifunctionele mixer zegt de naam het al: de machine heeft een krachtige borstelloze motor die zorgt voor hoge prestaties en een lange levensduur en heeft weinig onderhoud nodig. 
De nieuwe CAS-machine scoort ook op het gebied van comfort en bediening: hij is bijzonder licht en heeft verbeterde ergonomische handgrepen – waardoor hij gemakkelijk te bedienen is. “Bij Rubi hebben we alle speciale machines voor tegelzetters in ons assortiment. Maar onze klanten hebben natuurlijk ook boorhamers, slagmoersleutels, zagen en nog veel meer machines nodig – en die vinden ze nu bij CAS. En het mooiste is: Eén accu past op alles,” legt Carles Gamisans uit. “Gewoonlijk gebruikt de tegelzetter de Rubi-mixer om de lijm voor te bereiden om vervolgens de tegels op de muren of vloeren te leggen. Om de tegels op maat te snijden, gebruikt hij de Metabo accu haakse slijper. Als er gaten in de tegels moeten worden geboord om verschillende elementen te bevestigen, is de diamantboormachine van Eibenstock het juiste gereedschap. En om het werkgebied te verlichten zijn de bouwspots van Scangrip de juiste keuze. Voor het schoonmaken bevat het CAS-programma de snoerloze alleszuiger van Starmix.” Voor al deze machines is slechts één accu nodig; binnen CAS zijn alle accu’s en laders 100% uitwisselbaar. 

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen