Nieuwe re­gel­vlin­der­klep­pen voor soepele werking HVAC-systemen

Sander van der Meijs
Sander van der Meijs
16 september 2024
1 min

Belimo introduceert betrouwbare en innovatieve regelvlinderkleppen in maten van DN 100 tot DN 150 of van 4 tot 6 inch. Ze optimaliseren niet alleen verwarmings- en koelwatercircuits, maar garanderen ook de soepele werking van HVAC-systemen. Met hun lineaire karakteristiek, kunnen deze kleppen ook worden gebruikt als 3-weg-regelkleppen in meng- en verdeeltoepassingen.

Deze nieuwe, energie-efficiënte en betrouwbare regelvlinderkleppen zijn voor toepassingen met hoog debiet. Ze zijn gemakkelijk te installeren, duurzaam en flexibeli qua toepassingen, en zijn dus ideaal voor verwarmingsinstallaties, chillers en koeltorens. Volgens de fabrikant zijn ze goed geschikt voor gebruik in omgevingen van kritieke infrastructuur, zoals ziekenhuizen, datacenters en farmaceutische bedrijven. In zulke omgevingen is de continue en probleemloze werking van HVAC-systemen cruciaal. En dankzij de 100% afsluiting en nauwkeurige regeling kunnen klanten ook aanzienlijke energie- en kostenbesparingen realiseren.

Intelligente aandrijving

De intelligente en communicatieve aandrijvingen van de nieuwe regelvlinderkleppen, de zogenaamde JR-aandrijving, heeft een hoogwaardige chip. Deze chip maakt hoge nauwkeurigheid van de regeling mogelijk dankzij de sterke berekeningscapaciteit. De regelkarakteristiek kan worden geparametreerd in de aandrijving als equiprocentuele karakteristiek voor 2-weg-regeltoepassingen of lineaire karakteristiek voor 3-weg-regeltoepassingen in meng- of verdeelsystemen.

Gebruiksvriendelijke kenmerken

Hoofdkenmerken van het product zijn onder andere het gebruiksvriendelijke bedradingsconcept en de duidelijk zichtbare standindicatoren. Bovendien kan de regelvlinderklep worden geparametreerd via een smartphone, zelfs wanneer de aandrijving niet op de voeding is aangesloten.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen