Twee nieuwe prefabsystemen zorgen voor tijdswinst

Hub Redactie
Hub Redactie
13 juli 2017
2 min

TECE presenteert op kort termijn twee prefab systemen die moeten helpen sneller, slimmer en flexibeler te werken tegen lagere kosten. De systemen Het voorwandsysteem TECEprofil en het push fit leidingsysteem TECElogo moeten daar voor zorgen. “Met het TECEprofil voorwandsysteem kunt u snel en eenvoudig stekkerklare prefab wanden produceren in uw eigen werkplaats”, legt het bedrijf uit in een persbericht.  

Eenvoudige installatie

De spoeltechniek, drinkwater- en afvoerleidingen en de overige voorzieningen kunnen hierin worden geïnstalleerd. “Door een beter controleerbare productieomgeving is de kwaliteit uniform en hoog.” De faalkosten moeten hierdoor worden verlaagd. Wanneer er prefab wordt gebouwd, worden de montagetijden op de bouw korter. Zeker bij nieuwbouwprojecten worden het bouwproces aanzienlijk verkort. Bij renovatie kan de tijdswinst zelf tot de helft worden gereduceerd en de bewoners hebben minder overlast. “Het systeem van TECE heeft bovendien als voordeel dat als een wand door bouwkundige maatafwijkingen niet goed past, deze door de flexibele hoekverbinding snel ter plaatse kan worden aangepast.” De TECEprofil wordt ingezet om eenvoudig individuele voorzetwanden te kunnen maken die met metselwerk moet te maken zijn. Voordeel voor de installateur is dat de metselaar of aannemer thuis kan blijven. “Het push fit leidingsysteem TECElogo is ook zeer geschikt voor prefab. Dit komt door de eenvoud en eenduidigheid van werken bij alle diameters.”

Voor iedereen

Volgens TECE kan bijna iedereen werken met de nieuwe systemen. Niet in de laatste plaats omdat gereedschap niet altijd nodig is, het lage gewicht en de dertig procent tijdsbesparing door het gebruik van de systemen in vergelijking met persen. 

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen