Rijk stelt coördinerende architecten aan renovatie Binnenhof

Hub Redactie
Hub Redactie
31 maart 2017
1 min

De twee krijgen hun eigen onderdelen: “Ellen van Loon wordt als coördinerend architect verantwoordelijk voor het gedeelte waar de Tweede Kamer zit. Liesbeth van der Pol doet als coördinerend architect de bouwdelen van de Eerste Kamer, de Raad van State, het ministerie van Algemene Zaken en het Ridderzaal-complex”,  laat het Rijk weten. De architecten krijgen binnenkort hulp van andere architecten voor verschillende bouwdelen. Die worden later gekozen.    

Renovatie was nodig
Het Binnenhof-complex was al geruime tijd toe aan een renovatie. Het huidige complex komt op verschillende gebieden te kort. Onder meer (brand)veiligheid, houtrot, lekkende daken, technische installaties (klimaat, liften, leidingen), ict, beveiliging en gezondheid kunnen wel wat aandacht gebruiken. “Daarnaast worden enkele verbeteringen meegenomen zoals aanpassing van de ingangen, keukens en restaurants.”

Start in 2020
De aanpak van het complex start over drie jaar en zal vijfenhalf jaar duren met een kostenplaatje van 475 miljoen. “Daarna voldoet het complex weer aan alle eisen om veilig en zonder storingen continu in bedrijf te zijn”, legt het Rijk verder uit. 

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen