BAM schrapt mogelijk honderden banen

Hub Redactie
Hub Redactie
01 oktober 2020
2 min

BAM telt nu nog ongeveer 18.000 medewerkers. Het bedrijf verwacht met de ingreep kostenbesparingen van 100 miljoen euro per jaar, wat de winstgevendheid structureel moet verbeteren. Het bedrijf hoopt de ingrepen in de komende zes maanden te uit te voeren, waardoor de kosten volgend jaar al omlaag zullen gaan.

Topman Ruud Joosten, die pas een maand geleden aantrad bij het BAM, verwijst in een toelichting naar de teleurstellende resultaten over het eerste halfjaar. BAM werd onder meer geraakt door de coronacrisis, die de effectiviteit op de bouwplaats en het vertrouwen geen goed doen. Door de coronamaatregelen kwamen er ook bouwwerkzaamheden tijdelijk stil te liggen. Daarnaast kampt de onderneming met forse verliezen bij BAM International en had het last van de stikstof- en PFAS-maatregelen.

“Hoewel dit een pijnlijke beslissing is voor de betreffende medewerkers, is het een noodzakelijke stap om de financiële prestaties van BAM te verbeteren”, geeft Joosten aan. Zijn voorganger Rob van Wingerden vertrok eerder dit jaar onverwachts . 

Vakbond FNV reageert teleurgesteld op de aankondiging, maar benadrukt daarbij dat er inhoudelijk nog niet veel bekend is. De bond hoopt dat gedwongen ontslagen zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. CNV geeft in een eigen reactie aan dat er over het nut en de noodzaak van de ingreep op dit moment niet zoveel twijfel bestaat. Het was al langer bekend dat BAM het erg moeilijk had. Wel wil de bond zich er hard voor maken dat er een goed sociaal plan komt.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen