In een tijd waarin slimme integraties, energiebesparing en welzijn steeds belangrijker worden in de bouw en installatie, brengt Helvar een nieuwe hybride verlichtingsregeling op de markt. De integratie van Helvar’s draadloze en bekabelde oplossingen en hun gecombineerde flexibiliteit stellen slimme gebouwen in staat om zich aan te passen en te evolueren in lijn met nieuwe technologische ontwikkelingen gedurende hun levensduur.
Helvar zet een forse stap in haar aanbod door een nieuwe hybride verlichtingsregeling te introduceren, waarbij de draadloze Helvar ActiveAhead en bekabelde Helvar Imagine oplossingen worden gecombineerd voor ultieme ontwerpflexibiliteit. De mogelijkheid om de meest geschikte verlichtingsoplossing voor elke ruimte te selecteren, is cruciaal om optimale verlichtingsomstandigheden voor gebruikers te waarborgen.
Slimmer
“Wij bij Helvar geloven dat slimme gebouwen slimmer kunnen zijn dan ze vandaag de dag zijn. Tegelijkertijd moeten gebouwen beter ontworpen zijn voor de mensen die ze gebruiken en duurzamer zijn in de manier waarop ze opereren. De uitdaging is ervoor te zorgen dat gebouwen zich kunnen aanpassen aan veranderende behoeften van bewoners gedurende hun levensduur. Het kiezen van technologie mag niet beperkt blijven tot het initiële ontwerp, omdat deze keuze bepaalt of gebouwen zich dynamisch kunnen aanpassen in de loop van de tijd,” zegt Adel Hattab, CEO van Helvar. “We zijn zeer trots op onze recente innovatie — het koppelen van Helvar’s twee toonaangevende verlichtingsregelsystemen om smart buildings over de hele wereld toekomstbestendig te maken. Onze hybride oplossing stelt een nieuwe standaard voor intelligente, schaalbare en aanpasbare verlichtingsregeling.”
Bekabeld en draadloos
Deze vooruitgang in hybride verlichting stelt ontwerpers en consultants in staat om Helvar’s volledige verlichtingsregelaanbod te benutten, zodat aanpasbaarheid voor toekomstige behoeften wordt gewaarborgd door ongeëvenaarde systeemflexibiliteit. Dit verleent hen de creatieve vrijheid om omgevingen te ontwerpen op manieren die voorheen beperkt waren door technologiekeuzes of zelfs als ondenkbaar werden beschouwd. Renovaties en uitbreidingen kunnen profiteren van bestaande integraties, en nieuwe installaties kunnen naadloos worden verbonden met bestaande.
“Hybride Verlichtingsregelingen zijn niet slechts een samensmelting van bekabeld en draadloos, ze vertegenwoordigen een paradigmaverschuiving in de verlichtingsindustrie,” zegt Matti Vesterinen, Directeur, Draadloos bij Helvar. “En waarom is dit revolutionair? Stel je een wereld voor waar aanpassingsvermogen geen compromissen vereist. Helvar’s Hybride Verlichtingsregelingen combineren naadloos het beste van beide werelden — de draadloze uitbreidbaarheid en eenvoud van Helvar ActiveAhead en de immense schaalbaarheid en flexibiliteit van bekabelde Helvar Imagine-oplossingen. Deze integratie opent de deuren naar eindeloze ontwerpmogelijkheden en zorgt ervoor dat de technologie die onze ruimtes aandrijft, evolueert met onze steeds veranderende behoeften.”
Extra laag intelligentie
Omdat verlichtingssensoren typisch het dichtstbevolkte sensornetwerk in een gebouw vormen, kan intelligente verlichting extra waardevolle inzichten bieden, zoals real-time bezettings- en energiegegevens, wat leidt tot een verbeterd begrip van hoe ruimtes geoptimaliseerd kunnen worden.
“Door verbinding te maken met Helvar Insights voegt Helvar een extra laag intelligentie toe aan haar verlichtingsregeloplossingen. Verfijnde gegevens en waardevolle inzichten kunnen vervolgens worden gebruikt voor naadloze interactie met andere gebouwsystemen,” zegt Thet Oo, Directeur, Bekabeld bij Helvar. “Onze end-to-end intelligente oplossingen bieden flexibiliteit, integratie en schaalbaarheid en stellen slimme gebouwen in staat om te leren, te groeien en te evolueren gedurende hun levensduur. Wij geloven dat de gebouwen van de toekomst hybride zullen zijn, en met Helvar hoef je geen compromissen te sluiten of je te binden aan bekabelde of draadloze verlichting — je kunt het beste van beide hebben!”