Een badkamer is een ruimte waarin mensen zich graag even terugtrekken om lekker te ontspannen. Wellness thuis, dus, zeker in deze tijden.
Door het combineren van natuurlijke materialen zoals hout, steen, staal met natuurlijke kleuren zoals wit, zwart en grijs ontstaan een tijdloze en stijlvolle badkamer.
Lichte pasteltinten passen altijd bij elkaar en stralen rust uit. Zowel in wand- en vloertegels als in het sanitair zelf (toilet, bad, wastafelkom) is een ruime keuze aan zachte kleuren.
Voor klanten met een meer uitgesproken smaak is de Boutique Hotel of Hotel Chique misschien de juiste keuze. Die stijl is voor de woonkamer al een tijdje `in`, en verplaatst zich nu naar de badkamer in zwart marmer in combinatie met messing en goudkleurige materialen en glimmende accessoires; het is de bedoeling dat luxe aanvoelt. Een vrijstaand bad past er goed bij, terwijl een fijne ruime inloopdouche een ruimtelijk effect geeft.
Nieuwe materialen, nieuwe maten
Cortenstaal is al bekend van toepassingen in de tuin, maar kan ook in de badkamer een mooie blikvanger in de badkamer. Als afwerking op de wand, maar ook als wastafelmeubel geeft het een bijzonder, industrieel effect.
Tegels zijn ideaal in de badkamer. Het zijn blijvers, maar de verschijningsvorm ontwikkelt zich ieder jaar. Vloertegels van 60×60 zijn inmiddels klassiek, maar ze worden steeds groter. In de badkamer willen mensen over het algemeen zo min mogelijk voegen. De grootste tegel die nu zo`n beetje te koop is, meet maar liefst 220×240. Wel handig om bij het leggen een collega in te schakelen!
Een tegeltrend van dit moment is dat dat strakke badkamertegels en gebakken gevormde tegels worden gecombineerd. Dat geeft een wand of vloer een speelse uitstraling. Een speels effect is ook te bereiken door tegels met een kleurverloop te gebruiken, of door tegels in tinten die dicht bij elkaar liggen te mengen.
Duurzaamheid, ook in de badkamer!
Adviseer om bij het renoveren van de badkamer direct een wtw douchegootsysteem te installeren. Verschillende merken hebben zo`n systeem in het assortiment. De douche-wtw draagt de warmte over via een warmtewisselaar. Mensen denken wel eens dat het wegstromende water wordt gemengd met schoon water, maar dat is niet zo; het stroomt langs elkaar heen. Daardoor wordt het koude water alvast opgewarmd en is er minder gas of elektriciteit nodig om het verder op temperatuur te brengen. Dat kost dus veel minder energie, is gunstig voor het energielabel van een woning.
Aan veel Nederlandse badkamerwanden hangt een designradiator. Renoveer je een badkamer, dan kan het slim zijn om alvast het onderwerp `gasloos verwarmen` aan te snijden. Vloerverwarming is een mogelijkheid, maar zowel opwarmen als afkoelen duurt lang. In een badkamer is een elektrische radiator of een infrarood paneel daarom misschien wel betere optie. Beide zijn veilig, stil en gebruiken weinig energie. Daarbij zijn ze heel eenvoudig te installeren, er is alleen maar een stopcontact nodig. Stralingswarmte is een prettig type verwarming in een badkamer. Er wordt dan ook steeds vaker voor gekozen.