BouwBeurs R&D: de ambassadeurs aan het woord

Hub Redactie
Hub Redactie
31 januari 2019
2 min

Charlotte Trip – Industrialisatie en digitalisering

Digitalisatie en industrialisatie van bouwprocessen levert veel meer voordelen op dan alleen het beperken van de faalkosten. Charlotte Trip, maandag 4 februari thema-ambassadeur op de Bouwbeurs R&D, zegt: “We kunnen veel slimmer bouwen, door BIM volledig te benutten. Het bouwproces zal dan efficiënter worden, het is van toegevoegde waarde voor gebruikers van een pand én het kan een belangrijke bijdrage leveren aan hedendaagse thema`s als verduurzaming en circulariteit.”

Robert Winkel – Stedelijke vernieuwing

Op dinsdag 5 februari is Robert Winkel thema-ambassadeur voor de dag die op BouwBeurs R&D in het teken staat van Stedelijke Vernieuwing. Het is een thema waar de architect en projectontwikkelaar vrijwel dagelijks mee te maken heeft en waarvan hij zegt: “Stedelijke vernieuwing is meer dan alleen een plek in de stad verbeteren. Er spelen zoveel dingen in een ontwerp- of bouwproces!” Op deze dinsdag tijdens de BouwBeurs krijgen de bezoekers van BouwBeurs R&D een breed palet aan informatie over binnenstedelijke (ontwerp-)opgaven.

Ronald Schleurholts – Ontwerpen met licht en lucht

Woensdag 6 februari 2019 gaan de verhalen en discussies in het TechForum van BouwBeurs R&D over de relatie tussen de gezondheid van de mens en de architectuur van gebouwen. Ronald Schleurholts, architect en directielid van cepezed, is deze dag de thema-ambassadeur. Het thema van deze woensdag is voor hem een dagelijkse uitdaging in de praktijk: zijn ambitie is om gebouwen te maken die helend zijn voor de mens. “Mensen zijn vrijwel de hele dag binnensdeurs en hebben vrijwel geen contact meer met de natuur en natuurlijke ritmes. Dat is niet gezond”, aldus de architect.

Tom Frantzen – Circulair bouwen

Het woord `circulair` zal ongetwijfeld één van de meest gesproken woorden zijn tijdens BouwBeurs 2019. Met een piek op donderdag 7 februari, als in het kader van het programma BouwBeurs R&D de themadag `Circulair Ontwerpen & Bouwen` plaatsvindt. Tom Frantzen, architect en ontwikkelaar, is thema-ambassadeur voor die dag. Voor hem heeft circulair ontwerpen geen eenduidige definitie: “Het gaat om zoveel meer dan recycling van materialen en demontabel bouwen. Het heeft ook te maken met flexibiliteit van gebouwen, met de wijze waarop we gebouwen exploiteren.” Frantzen grijpt de themadag aan om heel veel aspecten van circulariteit de revue te laten passeren. “Want op veel aspecten zijn we nu nog aan het experimenteren met circulariteit.”

Salomé Galjaard – Extreme engineering in de lage landen

De verleiding bestaat om bij Extreme Engineering te denken aan grootse projecten en gebouwen. Wat Salomé Galjaard van Arup op vrijdag 8 februari toont, is dat extremen ook huizen in ogenschijnlijk kleine dingen. En, dat die `kleine` veranderingen kunnen leiden tot een enorme omslag. “Voor mij heeft Extreme Engineering misschien een andere inhoud dan de gebruikelijke interpretatie. Mijn definitie is `afwijkend ontwerpen van de norm die we tot op heden hanteerden en zo tot nieuwe oplossingen komen`”, legt Galjaard uit.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen