Nederlandse maker van duurzame verwarmingselementen gaat Europa in

Hub Redactie
Hub Redactie
13 mei 2019
2 min

Op basis van een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van nanotechnologie, kunnen ruimtes met de warmtepanelen op zeer efficiënte manier verwarmd worden. Degree-n hoopt woningcorporaties en installateurs met hun infrarood-panelen een goed alternatief te bieden voor verwarming op gas, vanwege het zuinige stroomverbruik, de relatief eenvoudige plaatsing van de verwarming en het feit dat zij na plaatsing onderhoudsvrij zijn.

Europese uitrol

Met de investering in Degree-n gaat Techfront Ventures ervoor zorgen dat de duurzame verwarming door heel Europa beschikbaar wordt. Het product is al verkrijgbaar in Nederland en België, en Degree-n gaat de verdere uitrol nu versnellen. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland staan als eerste nieuwe landen op de planning. Daarnaast zet Degree-n een distributiekanaal op met installateurs van bestaande installatiebedrijven in water- en elektrotechniek. Die kunnen adviseren over de mogelijkheden met de verwarmingen van Degree-n en indien nodig direct installeren.

Tot 60% zuiniger

De verwarmingspanelen van Degree-n verwarmen, net als de zon, via infraroodstralen. Zo ervaar je een constante comfortabele temperatuur in een ruimte. Door het gebruik van zogenaamde Carbon Nano Tubes leveren de panelen veel warmte met weinig elektrisch vermogen en zijn ze niet aan slijtage onderhevig. De stijlvolle verwarmingspanelen zijn op het bestaande stroomnet aan te sluiten waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn. Een stopcontact is al genoeg, een gasaansluiting voor deze verwarming is niet nodig. Zelfs de stoppenkast hoeft niet uitgebreid te worden met extra groepen. Door het platte ontwerp passen de onderhoudsvrije panelen in vrijwel elke ruimte. Vergeleken met conventionele cv’s verbruiken Degree-n panelen ook flink minder energie. Bijzonder aan de panelen van Degree-n is dat ontwikkeling, ontwerp en assemblage van de panelen geheel in Nederland geschiedt.

Pilot woningbouwvereniging

Degree-n doet draait momenteel een pilot met drie grote woningbouwverenigingen. Een van deze organisaties is Ymere in Amsterdam. Zodra de pilot succesvol is afgesloten, kan in één keer een groot aantal huurwoningen voorzien worden van zuinige, elektrische infraroodverwarming waardoor de noodzaak voor een gasaansluiting verdwijnt.

Behalve de investering in Degree-n, neemt Techfront ook een aanzienlijk bedrag aan werkkapitaal mee en vormt het nieuwe management van het duurzame verwarmingsbedrijf. 

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen