​Nul op de meter nu ook internationaal populair

Hub Redactie
Hub Redactie
18 februari 2016
1 min

Hoe kwam het ontvangen van deze EU-subsidie tot stand? Stroomversnelling deed mee in een tender van Horizon 2020; dit is het grootste innovatieprogramma van de Europese Unie, dat bijna 80 biljoen euro aan subsidiegeld ter beschikking heeft. Tot en met 2020 wordt dit geld geïnvesteerd in onderzoek en innovatie binnen de EU. De commissie van Horizon 2020 was zeer positief over Nul op de Meter, waarna de subsidie werd toegekend.

Engeland en Frankrijk

Stroomversnelling is inmiddels van start gegaan met het realiseren van Nul op de Meter in Engeland. Verschillende woningcorporaties en bouwers hebben zich al bij het initiatief aangesloten. In Frankrijk zijn de eerste gesprekken met woningcorporaties inmiddels ook achter de rug.

Nederland

Ondertussen blijft Stroomversnelling zich in Nederland inzetten voor Nul op de Meter, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een keurmerk. De zogeheten NOM keur moet de kwaliteit van Nul op de Meter renovaties waarborgen, aan de hand van technische specificaties en ervaringen van de eindgebruiker.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen