​Overheid trekt 8 miljard uit voor duurzame energieprojecten

Hub Redactie
Hub Redactie
21 december 2015
1 min

SDE+ is een exploitatiesubsidie, waarmee het verschil tussen de kostprijs van grijze energie en duurzame energie vergoed wordt, over een periode van vijftien jaar. De hoogte van de subsidie hangt af van het type en de hoeveelheid duurzame energie die gegenereerd wordt.

Concurrentie

De eerste ronde loopt van 1 maart tot en met 31 maart. De tweede ronde loopt van 30 augustus tot en met 29 september. In deze periodes is 4 miljard euro te verdelen. Net als in 2015 is er in deze ronde sprake van één integraal budgetplafond voor alle technologieën. Op basis van de kostprijs concurreren technologieën vervolgens onderling om de beschikbare middelen. Het subsidiebedrag ligt tussen de 0,09 euro en 0,15 euro per kilowattuur.

Windrapport

Het is verplicht om bij elke subsidie een windrapport mee te leveren. In deze rapporten staat, onder andere, een opbrengstberekening van de windenergie. Dit wordt berekend aan de hand van de gemiddelde windsnelheid op een bepaalde locatie en hoogte.

De tool SDE+ Windviewer wordt binnenkort beschikbaar. Aan de hand van die tool kan de berekening gemaakt worden. Deze applicatie geeft namelijk voor iedere locatie (en hoogte) in Nederland de gemiddelde windsnelheid, gebaseerd op data van de KNMI.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen