​Tweede Kamer wil uitrol nul-op-de-meter woningen versnellen

Hub Redactie
Hub Redactie
11 november 2015
1 min

Deze vorm van financiering maakt het mogelijk om te investeren in het nul-op-de-meter maken van bestaande koopwoningen. Terugbetaling is mogelijk via het vastrecht. “Dat levert een aantrekkelijke en snel opschaalbare oplossing voor het realiseren van meer nul-op-de-meterwoningen”, aldus de drie Tweede Kamerleden.

“Als je nu in een tochtig huis woont, kun je in één keer je koophuis energieneutraal maken. Wanneer de investering is terugbetaald, heb je én een comfortabel, energiezuinig huis én je hebt een veel lagere of zelfs geen energierekening meer”, zegt Stientje van Veldhoven.

Niet alleen is deze regeling een goede ontwikkeling voor het Energieakkoord, het levert ook meer werkgelegenheid in de bouwsector op.

Terugverdientijd

Nul-op-de-meter kan een belangrijke rol spelen in het energie- en klimaatbeleid van Nederland, maar in de koopsector komt het nog niet van de grond. De terugverdientijd van het nul-op-de-meter maken van je woning is momenteel erg lang en dus niet financieel aantrekkelijk. 

Van Veldhoven, Dik-Faber en De Vries hopen hier verandering in te brengen door de financiering van dergelijke initiatieven via netbeheerders te koppelen aan de woning en niet aan de hypotheek of de eigenaar.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen