​Indigo Pine: Solar-huis die je zelf in elkaar zet

Hub Redactie
Hub Redactie
22 oktober 2015
1 min

Iedereen met interesse voor een dergelijk huis, kan een aanvraag doen en ontvangt de bouwplannen per e-mail. Voor het hout (CNC-gefreesd triplex) en de zonnepanelen moet je uiteraard zelf zorgen. De architectuur van het huis is op zo`n manier ontworpen dat de verschillende stukken hout (500 in totaal) in elkaar passen als een puzzel. Afgezien van wat stalen banden en schroeven in de vloer, zijn er verder geen bevestigingsmaterialen nodig.

Duurzaam

Het eindresultaat van het bouwproject is een duurzaam huis van 300 vierkante meter, met drie slaapkamers, een badkamer en een woonkamer met keuken. De zonnepanelen op het dak voorzien het huis van voldoende elektriciteit en drijven tevens een warmwatersysteem aan.

Studentenproject

Indigo Pine werd ontworpen als onderdeel van een Amerikaanse competitie (The Solar Decathlon), waar studenten gevraagd werden om een zonne-energie woning te ontwikkelen die goedkoop, energie-efficiënt en stijlvol is. Vooralsnog is Indigo Pine niet meer dan een studentenproject, maar volgens experts zou het bouwmethoden in de toekomst zo maar kunnen beïnvloeden.

Bekijk de video voor een uitgebreide uitleg over het duurzame initiatief:

Afbeelding: Indigo Pine.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen