​Bomvol programma op Elektrotechniek 2015

Hub Redactie
Hub Redactie
08 september 2015
3 min

Kennistheaters

Dagelijks kunnen bezoekers verschillende lezingen bijwonen in de kennistheaters van de vier toepassingsgebieden: Woning, Industrie, Utiliteit en Infra & Energie. De lezingen duren een half uur, gaan in op de nieuwste trends of belichten praktische kennis en zijn gratis toegankelijk voor bezoekers.

Innovaties

Op de beursvloer worden de nieuwste producten, innovaties en elektrotechnische toepassingen live vertoond. Ervaar onder andere hoe een kabelnetwerk er onder de grond uit ziet, ontdek de toegevoegde waarde van drones voor e-installateurs, maak kennis met de digitale assistente Anna of ervaar de voordelen van een smart klaslokaal.

NEN1010

Dé norm op het gebied van elektrotechniek gaat vernieuwen. De nieuwe NEN 1010 wordt op Elektrotechniek 2015 voor het eerst gepresenteerd. In het NEN Theater kunnen bezoekers dagelijks terecht voor lezingen over de belangrijkste wijzigingen, zowel in het algemeen als toegespitst op kabelaanleg en medische ruimtes. Op donderdag 1 oktober wordt de vernieuwde NEN officieel overhandigd aan Titia Siertsema, voorzitster van Uneto-VNI.

Elektrisch rijden en opladen

E-mobility wordt steeds populairder en is daarom een niet te missen onderdeel op de beurs. In samenwerking met BMW en Kia wordt een parcours uitgezet waar autofabrikanten hun elektrische auto`s presenteren. Meerijden is ook mogelijk. Daarnaast staan er laadpalen op de beurs en wordt een deel ervan aan de smart grid aangelegd, tussen een windturbine en een verdeelstation in de wijk.

Tunnelveiligheid

Wat komt er allemaal kijken bij tunnelveiligheid? Op de ET-beurs kunt u het zelf ervaren, letterlijk en figuurlijk. In hal 7 kunnen bezoekers door een tunnel van maar liefst 25 meter lang en 8 meter breed lopen, om alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen en de techniek achter de systemen van dichtbij te zien. Daarnaast worden er live-demonstraties gegeven van wat er moet gebeuren als een rijstrook wordt afgesloten.

3D-printen

3D-printen is een wereldwijde hype; de mogelijkheden lijken eindeloos. Ook binnen de elektrotechnische branche is het een interessante ontwikkeling. Op de stand van stichting Protospace en het Fablab Utrecht wordt live geprint en kunnen bezoekers ervaren hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Loopbaanplein

Als professional binnen de elektrotechnische branche is het belangrijk om te blijven groeien en up-to-date te blijven met de laatste trends. Welke mogelijkheden zijn er om je eigen marktwaarde te verhogen? U vindt de antwoorden op het loopbaanplein.

NLA Lichtcongres

De Nederlandse Lichtassociatie organiseert op woensdag 30 september het NLA Verlichtingscongres. Verschillende sprekers belichten vier actuele thema`s binnen de verlichtingsbranche, te weten: het Europees EEPLIANT-project, de Gedragscode Lichtberekening van de NSVV, circulaire verlichting en Human Centric Lighting.

Openbare Verlichting paviljoen

Ook op het gebied van openbare verlichting zijn allerhande trends aan de gang. Wat zijn de nieuwste technieken van led-toepassingen en besturingssystemen? Wat is de visie van de overheid? Op 2 oktober lichten fabrikanten, adviesbureaus en deelnemers van gemeente, Provincie en Rijk de laatste trends toe op het IGOV Innovatie Platform.

Roboticacongres

We zien robots steeds vaker terug in de industrie en langzaamaan steken ze ook de kop op in de zorg- en woonomgeving. Uneto-VNI speelt in op deze trend en organiseert op donderdagavond een roboticacongres. Wat betekent deze trend voor de installatiebranche?

ETOP Awards

Ook dit jaar worden de ETOP Awards uitgereikt op Elektrotechniek 2015. Bezoekers kunnen op dinsdag en woensdag stemmen voor hun favoriete genomineerde. Op donderdag en vrijdag worden de winnaars bekend gemaakt. Elektrotechniek365.nl interviewt elke genomineerde over hun nominatie. Lees de interviews hier:

KNX Professional Award

Naast de ETOP Awards wordt ook de KNX Professional Award uitgereikt. Dit gebeurt op donderdag 30 september, op het Elektrotechniekpodium bij de hoofdingang. Lees hier meer over de genomineerden en vergeet vooral niet te stemmen op uw favoriet!

Elektrolympics

Op de ET-beurs kunnen installateurs ook hun vaardigheden en kennis op de proef stellen, tijdens de Elektrolympics. Lees er hier meer over.

Meer informatie

Ga naar www.elektrotechniek-online.nl voor een compleet overzicht van alle activiteiten en lezingen.

Elektrotechniek 2015 vindt plaats van 29 september tot en met 2 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.elektrotechniek-online.nl en www.elektrotechniek365.nl. Voor het laatste productnieuws, aanbiedingen en marktinformatie kan de professional ook terecht op www.elektrotechniek365.nl. Tweet mee via #ETbeurs.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen