​Slimme ventilatie regelt temperatuur per kamer

Hub Redactie
Hub Redactie
06 augustus 2015
2 min

De ventilatieroosters en –systemen van Ecovent zijn volledig draadloos en in staat om de temperatuur en ventilatie in individuele ruimtes te regelen. Gebruikers van het slimme systeem kunnen via een app of via de meegeleverde thermosstaat de gewenste temperatuur per ruimte instellen. De ventilatieroosters van Ecovent gaan vervolgens open en/of dicht, om op die manier koude of warme lucht door de ruimte in kwestie te verspreiden. Dit proces gaat net zolang door tot de gewenste temperatuur bereikt is.

De smart hub van Ecovent (thermosstaat) onthoudt de gewenste temperatuur en de ventilatieroosters komen in actie wanneer iemand een ruimte betreedt. Meegeleverde sensoren laten weten wanneer iemand een ruimte betreedt.

Succes

De slimme ventilatieroosters en thermosstaat van Ecovent zijn binnen korte tijd uitgegroeid tot een groot succes. De Amerikaanse start-up heeft inmiddels voor ruim één miljoen dollar aan bestellingen binnen. Ook qua investeringen mag Ecovent niet klagen; het haalde onlangs 6,9 miljoen dollar aan durfkapitaal op.

Energiebesparing

Dat het slimme ventilatiesysteem in trek is, is niet voor niets. Omdat het met Ecovent niet langer nodig is om het hele huis te verwarmen of koelen, leidt dit tot een fikse besparing op energiekosten. Ecovent claimt dat de energiebesparing zelfs op kan lopen tot zo`n veertig procent.

 “Terwijl hedendaagse auto`s zo zijn uitgerust dat automobilist en passagiers hun temperatuur onafhankelijk van elkaar kunnen regelen, is er in de meeste woningen maar één geldende temperatuur. Het is tijd om dat te veranderen”, aldus Dipul Patel, CEO en mede-oprichter van Ecovent. “Met Ecovent hebben mensen de mogelijkheid om per ruimte de gewenste temperatuur automatisch in te stellen.”

Afbeelding: Ecovent

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen