Mooie én betaalbare zonnepanelen ‘in’ het dak

Hub Redactie
Hub Redactie
28 april 2015
1 min

Zonnepanelen zijn over het algemeen nou niet bepaald ‘esthetisch’ te noemen. De donkere, rechthoekige platen springen aardig in het oog en dat wordt niet door iedereen even gewaardeerd. Dat de pv-panelen zo opvallen, zit hem niet alleen in de donkere kleur, maar vooral ook in de manier waarop de panelen geïnstalleerd zijn. Standaard zonnepanelen hebben een opbouwsysteem en steken daardoor boven de dakpannen uit.

Geen opbouwsysteem nodig

Speciale indak-zonnepanelen – oftewel Building Integrated PhotoVoltaïcs (BIPV) – rekenen hiermee af. Deze zonnepanelen zijn volledig in het dak geïntegreerd, waardoor een onhandig opbouwsysteem overbodig is. Daarnaast vervangen deze indak-zonnepanelen ook de dakpannen. Een voorbeeld van deze BIPV-zonnepanelen zijn de speciale zonnedakpannen, maar ook de Sunstation zonnepanelen van Solarcentury.

Betaalbare panelen

De Sunstation zonnepanelen worden tegen het dakbeschot geïnstalleerd en sluiten naadloos aan bij het dakoppervlak. Sunstation is makkelijk en snel te installeren; binnen één dag liggen de panelen op het dak. Het hele systeem bestaat slechts uit zeven onderdelen en de zonnepanelen zijn eenvoudig aan elkaar te klikken. De indak-zonnepanelen worden geautomatiseerd geproduceerd, waardoor de prijs gelijk is aan die van standaard zonnepanelen. “Wij bewijzen dat zonnepanelen voor woonhuizen én makkelijk te installeren, én mooi om te zien én betaalbaar kunnen zijn”, aldus Frans van den Heuvel, CEO van Solarcentury.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen