Neurio maakt het huis nóg slimmer

Hub Redactie
Hub Redactie
18 maart 2015
1 min

Wat in 2013 begon als Kickstarter-project, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle toepassing. Steeds meer mensen zijn enthousiast over Neurio en dat is niet zonder reden. De sensor geeft vanuit de meterkast een handig overzicht van het energieverbruik van de woning en laat zo zien welke apparaten het meeste energie verbruiken. Op deze manier inzicht krijgen in wat de grootste energievreters van het huis zijn, kan flink schelen op de energierekening.

Alle apparaten doen mee

Neurio koppelt zowel ‘slimme’ als ‘domme’ apparaten aan elkaar, wat betekent dat huishoudens ook inzicht krijgen in het energieverbruik van hun (verouderde) wasmachine, vaatwasser of tosti-ijzer. Alle elektrische apparaten in huis komen samen in Neurio. Maar het innovatieve kastje kan meer. Via een gratis App kunnen bewoners zien wanneer de wasmachine klaar is, of ze de oven wel hebben uitgezet en krijgen ze een melding wanneer een apparaat stuk is.

Een krachtig inzicht

“Door gebruik te maken van slechts één apparaat krijgen huishoudens een krachtig inzicht in het energieverbruik van de woning”, aldus Ali Kashani, mede-oprichter en CTO van Neurio. “Dankzij Neurio komen ze erachter hoe hun huis ‘werkt’ en dat geeft rust.” Nadeel van het innovatieve kastje is de prijs. Neurio is te koop voor 249 dollar en dat is niet goedkoop. Maar wellicht dat het aankoopbedrag zo is terugverdiend met meer inzicht in het energieverbruik.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen