Van zonnedakpan tot ledlamp met wifi

Hub Redactie
Hub Redactie
02 februari 2015
2 min

Met bijna 8000 unieke pageviews is het stuk over de zonnedakpan dé absolute topper van de maand. De zonnedakpan is iets geheel nieuws op het gebied van zonnepanelen en een uitkomst voor wie de standaard rechthoekige panelen niet mooi vindt. De zonnedakpan is een dakpan en zonnepaneel in één; volledig geïntegreerd met het dak en dat geeft een fraai gezicht. Veel bezoekers zagen het voordeel wel in van deze zonnepanelen en reageerden enthousiast.

Ledlamp met wifi

Het artikel over de wifi ledlamp van Sengled wist met bijna 5000 unieke pageviews ook veel lezers te trekken. Veel lezers herkenden het probleem van de ‘internetloze’ hoek in huis en waren nieuwsgierig naar deze ledlamp, die ervoor zorgt dat je overal in huis kunt internetten. De lamp beschikt over twee wifi modules, waaronder een access point. Dankzij twee interne antennes is het op een 802.11b/g/n netwerk mogelijk om een maximale snelheid te behalen van 300Mpbs. Eén lezer attendeerde ons op een ‘klein’ nadeel van de ledlamp. Om gebruik te maken van de wifi extender moet de lamp aanstaan en dát is overdag natuurlijk nogal zonde…

Veilig zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen blijven lezers boeien en het artikel over het veilig plaatsen van panelen is dan ook goed voor een derde plaats. In het stuk geven we uitleg over hoe zonnepanelen op een veilige manier geïnstalleerd worden. Belangrijk hierbij is een goede voorbereiding. Het is verstandig om voor het plaatsen van de zonnepanelen alvast na te denken over hoe de bekabeling van de zonnepanelen aansluit op de omvormer. Ook een juiste nazorg is van belang. Na het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk om direct de elektrische veiligheid van de DC-stringen te (laten) inspecteren. Dit voorkomt onnodige extra service achteraf en een optimaal opgeleverde opdracht.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen