Veld vol zonnepanelen langs A28

Hub Redactie
Hub Redactie
04 februari 2015
1 min

Energiebedrijf E.ON neemt de realisatie van het zonnepark op zich en start binnenkort met de bouw. Tegelijkertijd met de aanleg van het veld, start ook de verkoop van de panelen. E.ON pacht de grond van de gemeente Tynaarlo en richt een coöperatie op, waarvan inwoners met aangrenzende postcodes, lid kunnen worden. Op deze manier krijgen zo’n zesduizend huishoudens de kans om te investeren in één of meerdere zonnepanelen.

Nog eens 4.000 panelen

Wanneer het project succesvol blijkt en er voldoende mensen geïnteresseerd zijn in de panelen, wil E.ON het zonnepark verder uitbreiden. Het energiebedrijf heeft inmiddels al zijn zinnen gezet op een zuidelijker gelegen perceel, waar liefst 4.400 panelen geplaatst kunnen worden. Om dit terrein ook te kunnen omtoveren in een zonnepanelenveld, moet eerst de gemeenteraad groen licht geven. De raad wordt op 12 februari gevraagd of ze hieraan mee wil werken.

Zonnepanelen voor iedereeen

Verspreid door Nederland liggen verschillende zonnepanelenvelden. De een nog groter dan de ander. Velden vol zonnepanelen zijn een uitkomst voor mensen die een scheef dak, een woning in de schaduw of helemaal geen dak hebben. “Op deze manier maken we het mogelijk voor nabijwonende inwoners die niet in de mogelijkheid zijn om zonnepanelen op hun dak te leggen, dit alsnog te doen. Zo geven we iedereen de kans om duurzame energie op te wekken”, aldus Roel Meijerink van E.ON.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen