De eTree: de boom van de toekomst?

Hub Redactie
Hub Redactie
28 november 2014
1 min

Een moderne, futuristische boom siert sinds oktober een groot park vlakbij de stad Haifa in Israël. De `bladeren` van de boom zijn voorzien van zonnecellen. Met behulp van zonne-energie, die de bladeren opwekken, voorziet de boom voorbijgangers van gratis WiFi. Dat stelt de passanten in staat om op een bankje onder boom even hun e-mail, Facebook of weerbericht te checken.

Boom met USB-aansluitingen

Maar een gratis WiFi-signaal is lang niet alles wat de eTree te bieden heeft. De boom herbergt ook verschillende USB-aansluitingen, waarmee je eenvoudig een smartphone, tablet of laptop kunt opladen. Daarnaast beschikt de eTree ook over een kraantje, waar voorbijgangers hun dorst kunnen lessen met gekoeld water. Ook dorstige honden zijn dankzij een speciale drinkbak voor huisdieren bij eTree aan het goede adres. Led-verlichting zorgt ervoor dat de eTree ook in het donker een aangename plek is om even het laatste nieuws te bekijken.

Update: Dankzij een e-mail die binnen kwam op de redactie zijn wij er inmiddels achter dat de eTree niet helemaal onbekend is in Nederland. In opdracht van Ballast Nedam heeft ETIB van Barneveld voor de gemeente Oss een aantal soortgelijke ‘zonnebomen’ gerealiseerd, die stroom opwekken voor verkeerslichten, openbare verlichting en pompen in tunnels. Wat ons betreft mogen er wel meer eTrees in Nederland herrijzen. 

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen