Zonne-energie stuk goedkoper dankzij gestapelde zonnecellen

Hub Redactie
Hub Redactie
09 september 2014
1 min

Het Amerikaanse bedrijf Semprius is het brein achter deze nieuwe technologie. Het bedrijf realiseerde maar liefst drie innovaties. Semprius bedacht allereerst een goedkope manier om de zonnecellen makkelijk en snel op elkaar te plaatsen, vervolgens een eigen wijze om de zonnecellen elektrisch met elkaar te verbinden en bracht een nieuw soort lijm op de markt, die de cellen op elkaar houden.

Minuscule zonnecellen

De ontwikkelde techniek werkt als volgt: onderzoekers plaatsen meerdere halfgeleidende materialen op elkaar. Allemaal verzamelen ze een andere frequentie van het licht. Het bedrijf maakt gebruik van minuscule zonnecellen van slechts een millimeter groot, die ervoor zorgen dat de kosten voor koeling dalen én de efficiëntie verbetert.

Hoog rendement

De onderzoekers hebben op deze manier zonnecellen ontwikkelt met een efficiëntie van bijna vijftig procent. Dit betekent een verdubbeling van het huidige rendement van zonnepanelen. Normaal gesproken zetten zonnecellen minder dan 25 procent van de energie in zonlicht om in elektriciteit.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen