“Homey” maakt smarthome pas écht slim

Hub Redactie
Hub Redactie
03 juni 2014
1 min

De ondernemers leggen uit dat op dit moment veel zogenaamd “intelligente” huizen, nog steeds bestuurd worden door afstandsbedieningen of met een speciale app. “Maar wat is er nu slimmer dan directe interactie door spraak”, zeggen ze.

Om Homey te kunnen besturen buiten huis hebben de ontwerpers een snelle app bedacht die ook werkt op spraakherkenning. Dat betekent dat Homey je huis alvast kan opwarmen en de lichten kan aandoen voordat je thuis komt, wat gedemonstreerd wordt in het filmpje:

Homey maakt verbinding via acht modules zoals wifi, bluetooth, nfc, infrarood en meer.

Het product is op dit moment nog niet op de markt: de bedenkers hebben de introductie van het apparaat op de crowdfundingsite Kickstarter gezet. Op die manier probeerden zij geld van investeerders binnen te halen. Met succes: de 100.000 euro die nodig was, is gehaald.

Nu er genoeg geld binnen is, willen de initiatiefnemers nadenken over nog meer gebruiksvriendelijke mogelijkheden waarin de Homey uitkomst kan bieden.

De Homey wordt leverbaar in vier verschillende kleuren en moet €399 gaan kosten.

Het is duidelijk dat de ontwikkelingen in domotica niet stil staan. In eerdere artikelen is al gesproken over doe-het-zelf domotica en domotica in de tuin. Wellicht dat de “Homey” binnenkort onze huizen nóg slimmer maakt. 

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen