Smartflower maakt zonnepaneel weer mooi

Hub Redactie
Hub Redactie
06 mei 2014
1 min

De bloem is volledige flexibel, waardoor de bloembladen met een gps-tracker de hele dan de zon volgen. Op die manier vang t de Smartflower zoveel mogelijk zon, die omgezet kan worden naar energie.

Zo wordt er ruim 3200 kilowattuur elektriciteit opgewekt. Het gemiddelde energieverbruik van een Nederlands gezin ligt ook rond de 3200 kilowattuur. De bloemblaadjes van een Smartflower nemen  ongeveer 18m² in beslag.

De Smartflower werkt geheel zelfstandig: één druk op de knop is genoeg om het apparaat zijn werk t laten doen. Andere voordelen van dit speciale zonnepaneel  liggen in het feit dat deze niet op een dak geplaatst hoeft te worden. Hierdoor is de Smartflower gemakkelijk te onderhouden en veilig in gebruik. De Smartflower kan bijvoorbeeld in geval van brand gemakkelijk losgekoppeld worden van het elektriciteitsnet. Daarnaast is de Smartflower zelfreinigend.

Desondanks heeft de Smartflower ook nadelen. Zo kan deze niet gebruikt worden als het erg hard waait. Om schade tegen te gaan vouwt de bloem zichzelf in dat geval direct weer op in de speciale huls.

De eerste Smartflower in Nederland wordt geplaatst op het gemeentehuis van Montferland in Didam.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen