Niko lanceert USB-lader

Hub Redactie
Hub Redactie
15 juli 2013
1 min

De USB-lader wordt op een zichtbare plaats geïnstalleerd, zoals het aanrecht, keuken of in de woonkamer.

Onderzoek toont dat mensen steeds op dezelfde plaats hun mobiele toestellen opladen. Een vast oplaadpunt biedt voordelen. Je hoeft nooit meer te zoeken naar de juiste oplader. Alle toestellen die via een USB-poort opladen, kunnen erop aangesloten worden. Er kunnen ook twee toestellen tegelijk opladen. Bovendien worden stopcontacten niet langer in beslag genomen door opladers.

Elk gezin heeft wel meerdere opladers in huis. Eén voor de mobiele telefoon, voor het fototoestel, voor de iPad, voor de gps… De USB-lader van Niko biedt hier een oplossing voor.

De lader laat zich installeren zoals een stopcontact en kan in dezelfde kring worden aangesloten. De USB-lader wordt afgewerkt met een afdekplaat uit de Niko Pure, Niko Intense en Niko Original reeks. Uit bevraging blijkt dat bewoners geïnteresseerd zijn in twee van dergelijke oplaadpunten in huis.

Op verzoek van Europa hebben alle fabrikanten van mobiele toestellen (zoals Samsung, Nokia, Apple…) afgesproken dat hun nieuwe toestellen via een USB-poort geladen worden. De USB-lader is op termijn onmisbaar in huis. De harmonisering van opladers heeft ook belangrijke milieuvoordelen: de stapel elektronisch afval wordt kleiner en het energieverbruik vermindert. De USB-lader voldoet ruimschoots aan de strengste Europese energie-efficiëntienormen.

De USB-lader met referentie 420-00501 is vanaf 1 maart 2013 verkrijgbaar bij de groothandel.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen