​Viega breidt megapress-systeem met 3/8 inch-fitting uit

Hub Redactie
Hub Redactie
23 augustus 2016
2 min

Het vervangen van de radiatoren kan lastig zijn omdat deze in bestaande bouw vaak zijn uitgevoerd in dikwandig staal. En dan komt er meer bij kijken. Ook als het `slechts` een reparatie is of een uitbreiding. Het systeem moet bij laswerkzaamheden namelijk volledig worden geleegd. “Met het Megapress-systeem biedt Viega een oplossing die het lassen overbodig maakt. Met de nieuwe Megapress-fittingen in 3/8″ kan het perssysteem nu ook worden ingezet bij renovatie of vervanging van radiatoren.”

Lassen overbodig

Met de megapress wordt lassen naar de achtergrond geduwd. Volgens Viega is de nieuwe koude perstechniek van werken vertrouwd en veilig. “Vergeleken met lassen, klemmen of schroeven van dikwandig stalen buizen is deze techniek sneller, veiliger en economischer. Na de marktintroductie met de afmetingen ½ t/m 2″ voor industriële toepassingen, is het systeem nu ook leverbaar in de nieuwe maat 3/8″. Dat sluit naadloos aan op de verwarmingsinstallaties in de woningbouw.” Met de koude perstechniek wordt het brandgevaar in bewoonde omgevingen zo geminimaliseerd. Het systeem hoeft ook niet meer te worden geleegd voordat aan de werkzaamheden kan worden begonnen. “Door het speciale dichtelement van het megapress-systeem maakt het daarbij niet uit of het om verzinkte, industrieel gelakte, zwarte of gecoate buisleidingen gaat.”

Programma

Viega heeft een speciaal programma ontwikkeld dat uit zestien artikelen bestaat waaronder: bochten, sokken, T-stukken, draadovergangen en verloopstukken.  

Pressgun

Het systeem wordt verwerkt met de bekende persmachine Pressgun 5 of Pressgun Picco. “Voor alle systeemafmetingen zijn bijbehorende persbekken leverbaar. Net als bij andere Viega systemen zijn ook de 3/8.”

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen