​Neem deze zomer geen gas terug!

Hub Redactie
Hub Redactie
03 juni 2016
2 min

Om met dit laatste te beginnen; met de zomervakantie voor de deur, lopen inbrekers zich al enige tijd warm. Recent onderzoek van het AD bevestigt het beeld dat ze vooral in grote steden – en in rijke gemeenten – hard toeslaan. Dáár is veel te halen, maar ook: daar zijn de woningen blijkbaar niet altijd even optimaal beveiligd. Dat laatste is volstrekt onnodig. Door een `connected huis` te creëren, krijgt beveiliging juist de hoogste prioriteit. En dat is voor menig bewoner die ook deze zomer weer drie weken in een Frans zwembad de koelte opzoekt, een geruststellende gedachte.

Volop zon in de zomer

Een andere suggestie om als installateur de komende maanden geld te verdienen, is het aanbrengen van zonnepanelen. Vooralsnog komt in Nederland slechts 5,8% van onze energie uit duurzame bronnen; dat percentage moet in 2020 zijn gestegen tot 14%. Om dat te stimuleren, telt de overheid tal van interessante subsidieregelingen. Lang niet elke bewoner kent deze en is dus bekend met de voordelen en de opbrengsten van duurzame energiebronnen, zoals PV-panelen. Jij als installateur kunt hem of haar daarop wijzen.

Do it for me

Zoals u ook een nieuwe doelgroep huiseigenaren kunt helpen. Deze veelal jonge mensen staan bekend als de “do-it-for-me”-(DIFM)generatie. In tegenstelling tot de “do-it-yourself”-categorie, willen zij niet zelf klussen of hebben ze daar geen tijd voor en besteden zij technische werkzaamheden bij voorkeur uit. In ruil daarvoor verwachten ze een woning vol gemak, comfort en dus slimme apparaten die met elkaar communiceren. Huisautomatisering is de toekomst; om een start te maken met de implementatie daarvan, hoeft u wat mij betreft niet te wachten tot de verwarming weer aanslaat. Begin daar deze zomer nog mee, als u de komende maanden geen gas terug wilt nemen.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen