Elektrotechniek 2018: focus op technologie en experience

Hub Redactie
Hub Redactie
23 november 2017
2 min

Innovaties, techniek centraal en demonstraties op de beursvloer, dat zijn de elementen die met stip bovenaan stonden in het marktonderzoek dat Jaarbeurs hield onder potentiële bezoekers. Bezoekers gaven de voorkeur aan een sterk vak gerelateerd event met een zo breed mogelijk aanbod, productpresentaties, innovaties, oplossingen en toepassingsgebieden.

Integratie, educatie en ICT

Business Unit Manager Jaarbeurs, Patrick Schilte: “De bezoeker is op zoek naar een totaalbeeld van het vakgebied elektrotechniek, naar oplossingen voor de problematieken waar de installatiesector nu en in de (nabije) toekomst mee geconfronteerd wordt. Leg als installateur maar eens aan de klant uit dat bedraad stabieler is dan draadloos, terwijl de klant overal hoort dat alles draadloos wordt. Of leg maar eens uit waarom systeem A niet naadloos aansluit of communiceert met systeem B. De totale installatiebranche – van domotica tot industriële procestechniek – heeft daarmee te maken.”

“Het brengt nieuwe uitdagingen met zich mee die vragen om kennisontwikkeling en verdere educatie. En dat is waar we mee aan de slag gaan”, aldus Schilte. “We stroomlijnen de uitdagingen waarmee de branche geconfronteerd wordt in drie hoofdthema’s: Open source & Connectivity, Education & Development en Digital & Technology. Elektrotechniek biedt installateurs rondom deze pijlers nieuwe inzichten, energie en vakkennis aan, mogelijk zelfs van buiten de branche.”

Federatie Elektrotechniek (Fedet) laat weten het genomen initiatief van Jaarbeurs van harte toe te juichen en dat het een positieve ontwikkeling voor de branche is. Fedet zal voor deze editie geen leidende rol hebben bij het organiseren van de beurs Elektrotechniek, maar heeft in het voortraject meegedacht. Waar nodig denkt Fedet ook de komende maanden graag mee en kijkt alvast uit naar een succesvolle editie.

Elektrotechniek 2018 is een vakevenement, waarin gedurende drie dagen de branche in de breedte getoond wordt. Elektrotechniek vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, van 6 tot en met 8 november 2018 en is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

Elektrotechniek 2018
Jaarbeurs | Utrecht
6, 7 en 8 november 2018

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen