​Unieke nul-op-de-meterwoonwijk geopend in Ermelo

Hub Redactie
Hub Redactie
08 oktober 2015
1 min

Groevenbeek-Noord is niet alleen de jongste nul-op-de-meterwoonwijk; het is bovendien een van de eerste grootschalige projecten waarbij gebouwd is volgens het nul-op-de-meter principe. Volgens projectontwikkelaar Van Wijnen is het project gezien de omvang, prijsklasse en het energieconcept dan ook uniek voor Nederland.

Passiefhuis

De bijzondere woonwijk in het Gelderse Ermelo bestaat uit 39 woningen. De huizen zijn allemaal voorzien van energielabel A (+++). Het nul-op-de-meter concept is bij Groevenbeek-Noord bereikt door het passiefhuis-principe. Een belangrijk onderdeel hiervan is een dikke, isolerende schil. Deze schil sluit tijdens zomerse dagen de warmte buiten en houdt deze `s winters binnen. Op het dak zijn liefst 23 zonnepanelen te vinden.

Elektrische boiler

De woning is verder uitgerust met een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning, die ervoor zorgt dat er binnen in de woning een behaaglijke temperatuur heerst, terwijl de lucht ook nog een gezond en aangenaam blijft. De huizen hebben geen gasaansluiting, maar een elektrische boiler, die zorgt voor warm water. Het gebruik van energiebesparende en onderhoudsarme materialen verhoogt bovendien de duurzaamheid én verlaagt tegelijkertijd de kosten voor de bewoners.

De huizen zijn vooral bedoeld voor starters. Lang hoefden zij niet te wachten voor ze hun woning konden betreden. In februari vierden zij de start van de bouw en halverwege september namen zij de sleutel van hun kersverse woning al in ontvangst.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen