Prefab zonnepanelen op het dak

Hub Redactie
Hub Redactie
18 augustus 2015
2 min

In de nieuwbouwwijk Rijswijk Buiten is groothandel en importeur Klimaatgarant Solar begonnen aan zijn eerste vooruitstrevende project waarbij zonnepanelen direct geïntegreerd worden aangebracht. De importeur brengt hun zonnepanelen hiervoor naar  de fabriek van aannemer Roosdom Tijhuis. In de fabriek wordt op de dakkap een waterkerende HDPE plaat aangebracht. Op deze kap worden montage ankers, rails en vervolgens de zonnepanelen geplaatst.

Waterdichte oplossing

De HDPE indekplaat heeft een geribbeld profiel wat zorgt voor de afwatering onder de zonnepanelen. De verschillende componenten zijn zo op elkaar afgestemd, dat bij correcte montage, een waterdichte oplossing met een dakhelling van 20 tot 60 graden wordt bereikt. De zijafdichting wordt gevormd door verholen goten met geplakte schuimstroken en de onderafdichting door Wakaflex of Ubiflex loodvervangende afdichting. Het oog wil ook wat en daarom is het hele geïntegreerde zonnepanelensysteem uitgevoerd in zwart RAL 9005. Daarnaast zijn de zonnepanelen dankzij het geïntegreerde systeem nauwelijks zichtbaar.

Minder kans op beschadigingen

Grootste voordelen van de geïntegreerde panelen zijn toch dat een groot deel van de werkzaamheden niet meer op het dak uitgevoerd hoeft te worden en de kans op beschadiging afneemt. De dakkappen worden zo opgeslagen en getransporteerd dat de panelen niet beschadigen en kunnen op ieder gewenst tijdstip aangeleverd worden op de bouwlocatie. De dakkap wordt geplaatst en de installateur zorgt voor de laatste afwerking van de gootstukken en voert een laatste controle uit. Daarnaast is het voor de aannemer ook nog mogelijk om het werk te combineren met het installeren van een dakraam van Velux of Fakro.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer

Gerelateerde artikelen